Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvad er en Troll?


Hvad er en Troll?

En Troll er kort fortalt en person der udgiver sig for at være en anden, for at underholde sig selv og andre.

Begrebet er opstået samtidigt med internettet, da Trolls ikke ville kunne fungere ansigt til ansigt, da opførslen er stærkt uacceptabel og opildner andre til had og vrede.

 

Dette er et almindeligt problem ved internettets anonymitet, folk mister deres sociale grænser, da der ingen repressalier er.

 

Hvorfor optræder folk i rollen som Troll?

Der kan være mange grunde. Det er for det meste for at se om man kan få folk til at ”bide på krogen”, men også bare for at skabe debat, på en negativ måde. Det er typisk bare billig underholdning, for at se hvor meget man kan ophidse andre mennesker. Troll'ens primære formål kan også være, at få folk til at argumentere for det åbenlyse, igen bare for underholdningens skyld.

 

Hvor finder man Trolls?

Trolls huserer alle steder hvor man kan færdes anonymt. Det kan være chatrum, internetfora, nyhedsgrupper, kommentarer på blogs og aviser, eller hvilket som helst andet, hvor chancen for repressalier er lig nul.

 

Hvilke metoder benytter en Troll?

Der er mange forskellige metoder. En kan være at argumentere for at lave sin egen vin, eller drikke fuld, i et forum for ædru alkoholikere, eller forklare at Allah er det rigtige valg, på et kristent forum. De kan også bare være ubehagelige i deres sprog, og genere alt og alle, eller komme med ekstreme holdninger.

 

Hvordan spotter jeg en Troll?

Det kan selvfølgelig være svært. Men prøv at sammenligne personenes udtalelser med hvad der er acceptabelt, hvis du havde personen foran dig. Prøv så at se om personens udtalelser har det mindste konstruktive i sig, eller om det bare handler om at være modsat, eller tilsvine andre, og få folk til at blive rasende.

 

Hvordan håndterer jeg en Troll?

Du kan starte med at linke til denne artikel med teksten ”Hvordan spotter jeg en Troll”, for at advare andre, og hjælpe med at stoppe dennes opførsel. Dernæst, kontakt administratoren for stedet hvor personen optræder. I 99% af tilfældene vil personen have overtrådt betingelserne for brug af stedet. Sidst men ikke mindst, og skulle administrator eller moderator ikke reagere: Ignorer indlæg fra personen. Helt og aldeles. Lad dig ikke provokere. Det eneste en Troll forstår, er ingen respons.

 

Og en lille fodnote. Reagerer administrator eller moderator ikke, så er det værd at opholde sig på stedet.

 

Troll, trolling - Hvordan.dk -