Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan ├Žndrer man kreditkortoplysninger og kontonummer i Android mobiltelefoner?


For at kunne købe applikationer i Android Market, skal man indtaste kreditkort-oplysninger i Googles system. Det er oftest for danskere et visa / dankort-nummer. Mange Android-brugere har tastet dette kontonummer ind i Google Checkout, men skal nu lede efter det et nyt sted.

 

Google Checkout er lagt sammen med den nye tjeneste Google Wallet 

I dag findes kontooplysningerne i Googles nye betalings-tjeneste, som heder Wallet. Hensigten er at Wallet på lidt længere sigt kan fungere som betalingsmiddel ikke i Androids app-market, men også i fysiske butikker. Wallet vil komme til at bruge såkaldt Near Field Communication / NFC, så kan man kan betale for varer i f.eks. et supermarked bare ved at berøre en betalingsenhed med sin telefon.

 

Det er meget sandsynligt at mobiltelefonen i en overskuelig fremtid helt vil overtage kreditkortets plads som foretrukken betalingsteknologi i detailhandlen. Med andre ord er services som Google Wallet, tegn på hvordan vi vil foretage betalinger for køb i fremtiden.

 

Hvordan ændrer man kreditkort-oplysninger hos Google og på sin Android mobil? 

Som beskrevet ovenfor, så bruger Android Market en betalingsservice, som hedder Google Wallet hvor kortoplysninger bliver opbevaret. I Google Wallet kan man også se en oversigt over de køb og betalinger, man har foretaget og hvor mange penge der er trukket for handler i Android Market.

 

Du har måske oplevet at dine børn har købt spil eller andet via Android Market på din telefon. Det er risikabelt at låne sin telefon til andre, fordi Google har etableret såkaldt on-click-payment ligesom f.eks. Amazon har det i sin boghandel og på sine e-reader devices.

 

One-click-checkout betalinger gør det meget nemt at handle og man skal ikke gå og huske kreditkortnumre, indtaste passwords og meget andet. Det er også ideelt, hvis man kombinerer med NFC-betalingsmåder. Til gengæld er det problematisk hvis man deler sin mobiltelefon med andre. De har nemlig så meget nem mulighed for at købe produkter på din regning, og der er kun 15 minutters returret i Android Market.

 

Derfor kan det være en god idé at overveje at gå ind og slette sit kontonummer fra Google Wallet, hvis telefonen bliver lånt meget ud eller bliver stjålet. For alle andre kan Google Wallet være en udmærket og effektiv måde at håndtere penge mobilt.

google, wallet, android, kreditkort, betaling, nfc, penge - Hvordan.dk -