Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan afkalker jeg min Senseo kaffemaskine?


Senseo kaffemaskine afkalkning og rensning. Senseo kaffemaskiner skal renses regelmæssigt for at virke optimalt.

Hvorfor man afkalker en Senseo kaffemaskine 

Det er vigtigt at huske at afkalke maskinen regelmæssigt. Senso kaffemaskinen kan gå i stykker hvis den ikke afkalkes, og kaffemaskinen vil lave mindre og mindre kopper. Da man kun laver 1-2 kopper af gangen kan maskinen have brug for at blive afkalket oftere end almindelige kaffemaskiner. Philips anbefaler at man afkalker sin Senseo 1-2 gange om måneden hvis man anvender den 2 gange om dagen i gennemsnit. På den måde forlænger man kaffemaskinens levetid og garanterer en optimal kaffebrygning.

 

Hvordan afkalker jeg min Philips Senseo kaffemaskine? 

Afkalkning af en Senseo kaffemaskine foregår sådan:

  1. Bland 50 g citronsyre med 1 l vand. Afkalkningsblanden skal omrøres indtil citronsyren er helt opløst. 
  2. Fyld vandtanken til MAX-markeringen med blanndingen til afklakning. Sæt derefter vandtanken på plads i kaffemaskinen.
  3. Sæt en brugt kaffepude i 1-kopsholderen. Kaffepuden fungerer som et filter under rensningen.
  4. Find en skål og stil under udløbet for at kunne opsamle eddikeblandingen under udløbet. Skålen skal kunne rumme mindst 15 dl.
  5. Tryk på on/off knappen. Maskinen er klar når indikatoren lyser.
  6. Tryk på 2-kopsknappen og lad maskinen køre. På ældre maskiner kan man kortvarigt trykke på knapperne med 1 og 2 kopper samtidigt.
  7. Jo længere tid maskinen stå med citronsyreblandingen i – gerne 30 minutter – inden den skylles igennem jo mere effektivt opløses kalken.
  8. Gentag derefter afkalkningsproceduren, gerne med en ny brugt kaffepude.
  9. Efter afkalkning lader man maskinen køre igennem yderligere 2-3 gange med rent vand for at skylle resterende kalkpartikler/syrerester ud.

Kaffemaskinen må ALDRIG afkalkes med låget åbent. Sørg derfor altid for at låget på din Senseo er lukket korrekt. Der er også lidt forskel på afkalkningsproceduren og anebefalinger for ældre og nyere maskiner, så sørg altid for at se efter vejledningen i brugsanvisningen til produktet før du afkalker din Senseo maskine første gang.

senseo, kaffe - Hvordan.dk -