Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan barberer man sig?


Sådan fjerner man hår og barberer sig. Gode råd om barbering, vaner og udstyr.

Det burde være verdens simpleste sag at barbere sig, men der er nogle gode råd, så man ikke risikerer indgroede hår og skægpest.

 

Klargøring til barbering

Start med at blødgøre områderne der skal barberes med varmt vand. Så varmt som muligt, og så længe som muligt. Det varme vand åbner porerne i huden og blødgør håret. Alternativt kan man efter at have vasket sig i det varme vand påføre barberskum. Det blødgør og lindrer endnu mere.

 

Selve barberingen

Når man er klar til barberingen er det vigtigt at barbere med hårerne. Det er en udbredt misforståelse at man skal barbere mod hårerne fordi det giver en tættere barbering. Det er sandt at man får høvlet 0,1 mm mere hår af, men til gengæld både flår man i hårsækkene og skraber enhver bakterie på huden direkte ind under huden. Pas på ved de bløde områder, og husk at barbere de steder du ikke kan se.

 

Efter barberingen

Når du er færdig, og tilfreds med resultatet skal huden have en sidste behandling. Denne gang er det vigtigt at bruge koldt vand. Koldt vandt lukker porerne i huden igen, og skærmer fra bakterier. Barbersprit er en god ide efter du har vasket dig i koldt vand, for at fjerne bakterier. Barberspritten var oprindeligt tænkt til denne desinfektion efter barbering, og ikke for at dufte godt.

barbere, fjerne skæg, intimbarbering - Hvordan.dk -