Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan bestiller man ny bil-nummerplade?


Sådan bestiller du nummerplader. Bilens nummerplade skal bestilles hos nummerpladeekspeditionen, og du skal udfylde disse blanketter om nummerplader først.

Der kan være mange grunde til at man mister sine nummerplader. Nummerpladerne kan blive beskadiget. De kan falde af, da de ikke længere er skruet men blot 'klikket på'. Desværre er det også mere og mere almindeligt at nummerpladerne bliver stjålet.

 

Nummerplader skal bestilles hos nummerpladeekspeditionen

Nummerplader skal bestilles og afhentes hos nummerpladeekspeditionen, som ligger hos et af skattecentrene. Man skal være opmærksom på at man ikke kan bestille nummerplader hos alle skattecentre. Så du skal forhøre dig om der er et nummerpladekontor hos dit lokale skattecenter.

 

Hvordan bestilles nummerplader

Man skal udfylde en blanket om bestilling af erstatningsnummerplader som kan hentes på SKATs hjemmeside (blanketnummer 21057). Derefter skal man personligt møde op på nummerpladeeskpeditionen. Nummerplader kan af uransaglige årsager ikke bestilles elektronisk, selvom proceduren er enkel og personligt fremmøde er spild af tid.

 

Når du tager til nummerpladeekspeditionen skal du så væbne dig med tålmodighed. Du vil ofte kunne opleve at blive sat i en kø på 20-50 personer for at få lov til at aflevere de papirer du har udfyldt i forvejen og betale for bestillingen af nummerpladerne.

 

Du kan bestille at nummerpladerne bliver sendt hjem til din adresse. Det koster et mindre beløb og kan som regel godt betale sig, frem for at skulle møde op på nummerpladeekspeditionen igen.

 

Hvad koster nye nummerplader

En ny nummerplade koster 590,- kroner. nummerpladen betales kontant ved bestilling.

 

Alternativt kan det lade sig gøre at forudbetale beløbet og tage kvitteringen med på nummerpladekontoret for at lette ekspeditionen. Dog kan det tit være svært at finde indbetalingsinformationen på SKATs hjemmeside, som ofte er plaget af døde links og manglende information. Men foretag en søgning på SKATs hjemmeside og se om du kan være heldig at finde informationen.

 

Bilens nummerplader er stjålet - hvad så?

Hvis en eller to nummerplader er stjålet fra bilen skal man udfylde en blanket om bortkomne nummerplader. Blanket om bortkomne eller stjålne nummerplader har nummer 21064. Blanketten om de stjålne nummerplader afleveres sammen med blanketten om bestilling af nye nummerplader.

 

Ekstra tredje nummerplade

Man skal have en ekstra nummerplade, hvis man f.eks. kører med cykelstativ bag på bilen. I så fald skal man have en nummerplade som hænger uden på stativet, da stativet ofte kan dække for den bagerste nummerplade på bilen. Den bestilles på samme måde som bortkomne nummerplader.

bil, nummerplade, skat - Hvordan.dk -