Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan bliver man momsregistreret?


Hvor meget må jeg tjene før jeg skal momsregistreres? 

Hvis man driver virksomhed, altså sælger varer eller tjenesteydelser eller på anden måde har indtægt som ikke er almindelig lønindtægt, skal man momsregistreres når omsætningen er over 50.000 kroner om året.

 

Hvornår kan en momsregistrering betale sig? 

Det er meget individuelt hvornår det betaler sig at registrere virksomheden for moms. Hvis du har en omsætning på under 50.000 kroner om året kan det ofte ikke betale sig at blive momsregistreret, da du kun må trække udgifter fra som er nødvendige for at drive din virksomhed. Hvis SKAT mener, at din virksomhed er hobbyvirksomhed eller lignende er din ret til moms-fradrag forholdsvis begrænset.

 

Hvis du derimod har en omsætning på over 50.000 kroner eller du driver en fuldtidsvirksomhed, kan det som regel godt betale sig at blive registreret til at betale moms og opkræve moms. Du skal nemlig under alle omstændigheder inddrive moms for staten. Derfor er det også en fordel at kunne få momsen tilbage for virksomhedens driftudgifter og indkøb af vare-lager.

 

Der er enkelte undtagelser, hvor det oftest ikke kan betale sig at blive momsregistreret selvom man tjener over 50.000 kroner om året. Det er jobs eller erhverv, hvor man har lov til at sælge ydelser uden moms. Det gælder freelance-journalister, musikere og kunstnere.

 

Hvordan bliver man momsregistreret?

For at blive momsregistreret skal du oprette en virksomhed. Det vil sige, at du skal have et CVR-nummer og registreres i CVR-registreret. Det er nemt at registrere f.eks. en enkeltmandsvirksomhed. Registrering af virksomheden kan foretages online og tager blot nogle få minutter.

 

Når din virksomhed er registreret i CVR-registret bliver SKAT automatisk underrettet, og de vil kontakte dig om din momsregistrering. Nystartede virksomheder skal som regel indberette moms hvert kvartal. Når du har haft virksomhed mindst 1 år ved udgangen af et kalender-år begynder du så kun at skulle indberette moms hvert halvår. Virksomheder med en årlig omsætning over 15 millioner kroner indberetter dog moms månedligt.

 

Relateret viden

Hvordan beregner jeg moms?

moms, skat, erhverv - Hvordan.dk -