Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan bliver jeg rig?


Hvordan bliver du rig? Drømmer du om mange og penge, og at blive hurtigt rig? Hvad skal man gøre for at blive rig, og hvordan forholder man sig når man bliver hurtigt rig?

Du er ikke den seneste lottomillionær, men drømmer alligevel om at tjene mange penge eller blive hurtigt rig.

 

Når man drømmer om at blive rig

Det er almindeligt at drømme om mange penge og at blive rig. De fleste fantaserer jævnligt om hvad de ville gøre, hvis de pludselig fik en masse penge.

 

Man fordeler de fiktive penge på venner, familie, rejser, biler, huse og hvad man ellers kan få hvis man bliver rig.

 

Hvad gør man når man bliver rig? 

Vi kender alle sammen historien om den sønderjyske bondemand, som vinder 35 millioner i Lotto. Han bliver pludseligt rig, og hvad gør han? Han sætter pengene i banken og køber sig en ny pibe. Og så fortsætter han livet som hidtil.

 

Det sjove er, at det er en helt almindelig måde at reagere på, hvis man kommer hurtigt til penge.

 

De fleste betaler gælden ud hvis de pludseligt bliver rige. Måske udskifter man også bilen for de penge man er kommet til, men ellers fortsætter livet som hidtil. For i virkeligheden så er det jo langt sværere at bryde op, bare fordi man bliver rig. Man har måske børn og et godt arbejde med gode sociale relationer. I virkeligheden er pengene bare rare at have, men de udgør ikke essensen i livet.

 

Når det bliver en byrde at blive rig hurtigt

Nogle som bliver pludseligt rige ender med at få en depression. Der kan nemlig også være negative sider ved pludselig rigdom. Hvis man pludseligt har mange flere penge end sin omgangskreds, så er der en ubalance i forhold til dem. Skal man så betale samtlige middage? Vil der blive set skævt til en, hvis man bor i et fattigt område og køber en sportsvogn? Hvordan skal man investere alle de penge? Der kan pludselig opstå mange nye spørgsmål, hvis man bliver rig hurtigt. For mange vil det være svært at håndtere at blive hurtigt rig over en nat.

 

Hvis du er heldig at blive rig 

Hvis man pludselig er så heldig at blive rig, er det bedste råd at tage den med ro. Gå stille med dørene. Du skal selvfølgelig have noget ud af pengene, men tag dig lidt tid. Hvis man bliver rig og hurtigt kommer til penge, så har man faktisk ikke travlt. Man kan få sin gæld ud af verden, og så ellers stille og roligt tage stilling til hvordan pengene bedst kan gavne i livet.

 

Måske er det ikke så dumt at gøre som bondemanden. Man ved aldrig om man på et senere tidspunkt bliver uarbejdsdygtig eller får bedre tid til at rejse, give børnene nogle muligheder eller mange andre ting. Så hvis du er heldig at blive den næste millionær i lotto - så tag det med ro. Pengene skal nok gøre gavn, og pengene er bedst brugt hvis de støtter dig i de dele af livet, som du i forvejen er glad for.

 

Om man bliver rig eller ej - så fortsætter fantasierne om hvad man kunne gøre hvis nu... og det er altid dejligt at drømme, men endnu dejligere at få det bedste ud af det liv man lever netop nu - uanset hvor rig man er.

penge, rig - Hvordan.dk -