Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan bliver man gravid?


Man bliver nemmest i midten af cyklus, hvor ægløsningen sker. Når man bliver gravid sker der en masse for kroppen.

Det er ikke altid lige let at blive gravid. Nogle gange sker det med det samme, andre gange kan man prøve at opnå graviditet i måneder eller ligefrem år før man bliver gravid. 

 

Man kan ikke bare forvente at hoppe i kanen, og så vågne op og være gravid morgenen efter. Gennemsnitligt tager det cirka 6 måneder, når man prøver at blive gravid. Derfor kan der sagtens gå over et år og op til flere år for nogle par, før man bliver gravid.

 

Når man prøver at blive gravid skal man tage det stille og roligt. Hvis man er for optaget af det, så det måske ligefrem stresser eller bekymrer, kan det virke modsat. Man skal huske på at kvinder kun kan blive gravide i en kortere periode indenfor hver menstruationscyklus.

 

Jeg vil være gravid - så sørg for at spise varieret

Det er almindeligt kendt at forkert kost kan forhindre kvinder i at blive gravide. Nogle tror de spiser sundt, hvis de kun får grøntsager og intet fedt eller kød. Det påvirker kroppens balance.

 

Når man skal være gravid er det meget vigtigt, at kroppen har energireserver (herunder en vis fedtmængde) og er ordentligt forsynet med proteiner. Hvis man er for tynd kan det gå ud over hormon-balancen, og hos nogen giver en forkert diæt ligefrem udeblivende ægløsning og manglende menstruation. Derfor, hvis du vil være gravid, så sørg for at spise varieret og almindeligt. Overdreven helsekost er kilde til manges problemer med at blive gravide, fordi det resulterer i en usund diæt. Salat er godt at slanke sig af, men det indeholder ret beset ikke ret mange næringsstoffer.

 

Sørg også for at drikke nok vand, så væskebalancen altid er i orden.

 

Hvordan bliver jeg gravid, hvis jeg er ryger?

Rygning og overdreven kaffedrikning nedsætter fertiliteten når man vil være gravid. Hvordan man behandler sin krop og de stoffer man indtager påvirker evnen til at blive gravid. En enkelt kop kaffe i ny og næ skader ikke, men rygningen nedsætter evnen til at blive gravid drastisk. Det er også alment kendt at rygning og alkohol skader barnets vækst i livmoderen. Derfor, hvis du vil være gravid, så drop smøgerne først.

 

I form indenfor rimelighedens grænser, når man vil være gravid

I den anden ende er stærk overvægt også forstyrrende for hormonbalancen. Almindelig motion og god sund varieret kost er et godt udgangspunkt for at blive gravid.

 

For dårlig fysisk form og fedme kan modvirke evnen til at blive gravid. Omvendt kan hård træning også påvirke kroppen til at holde op med at danne nok af de stoffer, som er med til at fastholde en graviditet. F.eks. har mange elite-sportsfolk ikke mulighed for at blive gravide. Du skal med andre ord ikke løbe en halv marathon værd dag, hvis du prøver at blive gravid. Men almindelig god motion er helt i orden.

 

Ægløsningstest

Lav et skema over din cyklus, og find tidspunktet for ægløsning

Det kan være en god idé at have styr på hvornår ægløsningen indtræffer, så man kan ramme netop det optimale tidspunkt for hvornår man bliver gravid.

 

Man kan finde tidspunktet for ægløsning ved at tage sin temperatur på den første dag i sin menstruationscyklus. Tag temperaturen om morgenen før du har foretaget dig noget, eventuelt mens du stadig ligger i sengen. Du vil opdage at du dagen efter ægløsning får en lille temperaturstigning på cirka ½ grad.

 

Det er lidt forskelligt fra kvinde til kvinde, hvornår man har ægløsning og det er optimalt at blive gravid. Derfor kan det være fordelagtigt at måle det. Ægløsningen foregår som regel 10-14 dage efter sidste menstruationsdag.

 

For at blive gravid bør man have sex i dagene omkring ægløsningen. Sædcellerne kan leve i flere dage, og det tager dem også noget tid at nå op i livmoderen. Derfor skal man sørge for at have sex et par dage før ægløsningen, og hver dag henover ægløsningen og et par dage efter. Så optimerer man chancerne for at man bliver gravid.

 

Bliver jeg gravid, hvis jeg får orgasme?

Mange spørger sig selv hvordan man bliver gravid, og om det har noget særligt at sige om man kommer under samleje. Det er langt fra alle, der har kontrol nok over deres sexliv til at time orgasmerne præcist. Teoretisk set hjælper en kvindelig orgasme i umiddelbar sammenhæng med mandens ejakulation dog på chancerne for at blive gravid.

 

Livmoderen trækker sig nemlig sammen under orgasme, og skaber et undertryk som kan skabe et sug op i livmodermundingen. Man kan ikke være sikker på at det er udslagsgivende for at blive gravid, men det kan ikke skade at enten manden, eller man selv hjælper sig til at komme, hvis man ikke har opnået orgasme under samlejet. Derfor, når man har sex, husk på at nyde det fremfor at fokusere på at blive gravid. Ægløsning kan i sjældne tilfælde fremprovokeres ved ophidselse, tyder statistisk forskning på. Nydelsen fremmer det højere formål.

 

Det er dog slet ikke nødvendigt, at man får orgasme for at man kan blive gravid. Det vigtigste er at man slapper af af og nyder den kærlighed der skal resultere i at man bliver gravid.

 

Børn er bare skønne. Nyd at blive gravid, og nyd resultatet når det lykkes.

gravid, sex, børn, graviditet - Hvordan.dk -