Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan bliver jeg model?


Model. Vil du gerne være topmodel eller bare fotomodel? Læs hvordan man opfylder model-drømmene. Hvordan bliver man model?

I første omgang er der nogle bestemte krav til størrelse og alder der skal være opfyldt, hvis man vil være professionel fotomodel hos et af de store modelbureauer.

 

Piger

Drenge 

Fyldt 15 år

Over 172 cm høj

Størrelse 36-38 i tøj

Fyldt 15 år

Over 183 cm høj

Størrelse 48-52 i tøj 

 

Det hænger sådan sammen, at de store modehuse næsten altid laver prøvekollektionerne til modeller efter ovennævnte mål. For at sikre en vis sammenhæng både på catwalk og på billeder med flere modeller er det en fordel at målene er nogenlune ens.

 

Der er ikke mange som har de mål som model-branchen efterspørger. Det kan ikke anbefales at man sulter sig eller lignende for at opfylde de strenge krav til modeller. Det er skadeligt at slanke sig unødigt, og det kan kun frarådes. Hvis du er meget fascineret af modebranchen er der mange andre ting man kan foretage sig indenfor branchen. Derudover er modelkarrieren for de allerflestes vedkommende ganske kort, måske 2-5 år, og det er nødvendigt at uddanne sig til resten af livet.

  

Jeg har målene til at blive model, hvordan bliver man så model?

Hvordan bliver jeg model når jeg har de rigtige mål? Det er vigtigt at gøre sig klart, at nok kan en model-karriere være sjov, men det kan også være barsk at være model. Livet som model er ikke altid helt så glamourøst som det kan fremstå i medierne. Det er hårdt arbejde at være model. Man står mange timer foran et kamera, og det er ikke altid man vil blive hørt, når et job skal gøres. Til gengæld er der naturligvis mange spændende opgaver, og hvis man er heldig også mange sjove oplevelser som model i ind- og udland.

 

Hvis du er under 18 år, skal dine forældre give deres accept. Hvis du er myndig kan du selv lave aftaler med modelbureauer, fotografer osv. Hvis du tager kontakt til et modelbureau, vil de tage stilling til om dit look, din attitude og din stil som model er interessant for dem og deres syn på mode, eller om du hellere skal finde dig noget andet at lave.

 

Man må også holde sig for øje, at der er stor forskel på at være pæn/smuk og så være fotogen. Nogle af de træk, som tager sig bedst ud på billeder er måske ikke så indtagende i virkeligheden, mens en person som ser fantastisk godt ud i virkeligheden, måske ikke er egnet til de flade to-dimensionelle model-billeder. Derudover skal man have flair for at arbejde med fotografer, være åben, kunne tage imod kritik og indrette sig efter den og have et stærkt sind. Det nytter ikke at man som model tager en foto-session som ikke blev til noget særligt som et personligt nederlag. Man skal videre, og man skal nyde livet undervejs. Og selvfølgelig skal man som model ikke kunne alt fra starten. Hvis man har talentet til at blive topmodel skal man nok få støtte og erfaring med tiden.

 

Jeg opfylder ikke helt målene til at blive tøjmodel, hvad så?

Modeller til reklamefilm og alternative fotosessions bliver ofte castet blandt skuespillere, dansere og mange andre typer. Hvis du er bidt af mode-branchen er der også mange andre spændende karrieremuligheder som designer, stylist, journalist, musiker, fotograf og rigtigt mange andre ting man kan blive indenfor branchen.

 

Selvfølgelig er der også altid brug for andre typer end lige præcis dem, som bliver topmodeller. Det er ikke sikkert at du som model-type hører hjemme på catwalk'en hver gang, men derfor kan du godt være lige den type, som et reklamebureau eller et magasin søger til en bestemt opgave. Derfor, hvis model-drømmen virkelig har bidt sig fast, skal du bare klø på. Bank dørene ind hos bureauerne og prøv at få taget nogle fotoserier hos nogle fotografer. Tjek eventuelt ud, om der er nogle bestemte mode-fotografer du synes laver noget du kan stå inde for, og tag kontakt.

 

Plej din hud og pas på din krop - gode vaner hvis man vil være model

Som model er det vigtigt at du holder dig sund og frisk. Du skal spise ordentligt, dyrke motion, drikke vand nok og passe på din hud. Søvn er også vigtigt. Blodsprukne øjne duer bare ikke på billeder. En dygtig model har disciplin som en sportsstjerne. Det betyder også at solarium og overdreven solbadning er bandlyst. Der er intet der ælder huden hurtigere end solarium, og din modelkarriere bliver altså meget kort hvis du har læderhud af for meget solariebruning når du fylder 22. Du kan sagtens holde din hud ung og smuk i mange, mange år hvis du passer ordentligt på den.

 

Følg drømmen hvis du vil være model

Hvis du virkelig mener du har hvad der skal til for at blive foto-model, så er det bare med at komme i gang. Man bliver ikke model, af at sidde hjemme og vente på at blive ringet op af et modelbureau eller et modehus.

foto, model, mode - Hvordan.dk -