Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan får man motorcykelkørekort?


Motorcykelkørekort kan man få når man er fyldt 18 år. Det er nødvendigt med en nyligt bestået teoriprøve for at få kørekort til motorcykel.

Mange vælger at tage motorcykelkørekort i sammenhæng med at de tager kørekort til bil. På den måde bliver kørekortet lidt billigere, og man kan tage teoriprøven til bil samtidigt. Der er dog særlige regler for motorcykelkørekort, hvis man er under 21 år gammel når man tager motorcykelkørekortet.

 

Særlige regler for motorcykelkørekort hvis man er under 21 år 

Du skal være fyldt 18 år for at kunne få udstedt er motorcykel-kørekort til en lille motorcykel. For at kunne tage motorcykelkørekort til en lille motorcykel, skal man være fyldt 18 år.

 

Ved lille motorcykel forstår man en motorcykel med en motoreffekt på 25 kilowatt. Det svarer til omkring 34HK. Motorcyklens effekt må højst være 0,16 KW per Kilo, som motorcyklen vejer.

 

Når man har haft kørekort til lille motorcykel i 2 år, opnår man ret til at køre stor motorcykel. Hvis man har fået kørekort til en lille motorcykel som 20-årig, kan man når man fylder 21 år tage en ekstra køreprøve. Den ekstra køreprøve giver ret til at køre stor motorcykel med sit motorcykelkørekort. Hvis man tager den ekstra køreprøve gælder motorcykelkørekortet til stor motorcykel, selvom man ikke har haft det lille motorcykel-kørekort i 2 år.

 

MC-kørekort hvis man er over 21 år 

Hvis man er fyldt 21 år, når man tager motorcykelkørekort, gælder motorcykelkørekortet til stor motorcykel med det samme.

 

MC-kørekort fra udlandet

Det er muligt at importere motorcykelkørekort fra de fleste lande. Man skal dog op til en kontrollerende køreprøve med mindre kortet er erhvervet i et af følgende lande: Australien, Brasilien, Japan, Taiwan, Sydkorea, Rusland, Ukraine eller Schweiz.

 

Motorcykelkørekort til knallert 45 (EU) 

Hvis man vil køre knallert 45, skal man først have taget et motorcykelkørekort. En knallert 45 bliver betragtet som en lille motorcykel. Derfor er det ikke lovligt at køre knallert 45 uden motorcykelkørekort.

 

Kørekort til motorcykel med sidevogn

Når man tager motorcykelkørekort bliver man trænet i både at køre motorcykel solo, og i at køre motorcykel med sidevogn. Derfor kan man køre motorcykel med sidevogn, når man har fået motorcykelkørekort til stor motorcykel.

 

kørekort, motorcykel, mc - Hvordan.dk -