Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan får man NemID og netbank til at virke i Firefox under Linux?


Bruger man Linux gør de store banker og NemID det ikke nemt at gå på netbank. Problemet er den måde Java kører på i browserne, men det kan ordnes.

Mange Linux-brugere oplever at de ikke kan bruge deres netbank fra store banker som Danske Bank og Nordea. Det kan være at NemID crasher browseren eller at man ikke får lov til at bruge sin underskriftkode til at underskrive en transaktion.

 

Danske Netbank og andre NemID-løsninger i Firefox på Linux 

Bankerne beskriver ikke selv problemet, fordi de af en eller anden grund synes at være fløjtende ligeglade med om alle kunder kan anvende netbank. Man kan dog i Firefox ændre nogle indstillinger for Java som får netbanken til at virke. 

 

I adresselinjen, der hvor man normalt skriver en webadresser, skriver man: about:config


about:config i Firefox' adresselinje


Når man trykker retur, kommer der måske en dialogboks, hvor man medgiver at man nok skal passe på hvilke indstillinger man sætter. Herefter kommer man videre og kan sætte en række indstillinger for Firefox. Vi er ude efter en bestemt indstilling for Java.

 

I søgefeltet skriver man: dom.ipc.plugins.java.enabled

 

dom.ipc.plugins.java.enabled til True i Firefox


Man dobbeltklikker på linjen og sætter Value til true.

 

Herefter genstarter man Firefox, og hvis Java er installeret korrekt har man ikke problemer med at gå på netbank og bruge NemID.

 

Danske netbank og Chrome / Chromium under Linux 

De fleste oplever, at de godt kan logge ind i netbanken med Chrome. Men til gengæld kan man ikke godkende overførsler og andre handlinger i Danske Banks interface. Vi har fået et par henvendelser desangående, men kan ikke finde nogen løsning på problemet. Derfor anbefaler vi at bruge Firefox og løse problemet med ovenstående metode.

 

Har du oplevet dette problem og fundet en løsning til Chrome (Chromium), hører vi meget gerne fra dig på .

netbank, linux, firefox, penge - Hvordan.dk -