Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan finder man den bedste laptop?


En laptop kendes og som en bærbar pc. De største bærbare pc'er går dog sjældent ind under betegnelsen laptop, som betyder 'noget som man kan have på skødet'. I dag er et af de spændende bud på en bærbar pc de såkaldte Ultrabooks, men laptops kommer i mange varianter.

 

Laptop med stil

En laptop er en bærbar computer, ofte af en størrelse, så den er behagelig at sidde med. Laptops kommer i mange forskellige varianter. Ofte vil laptop-brugere være interesserede i en maskine som kan klare kontor- og studie-programmel. En laptop skal også gerne kunne surfe på internettet osv.

 

Disse egenskaber har alle tidens populære laptops. Derfor er en af de vigtige parametre for den typiske laptop i dag - stil. En laptop må gerne være lidt cool og matche ejerens stil og ambitioner. Derfor bliver de små macbooks mere og mere populære, men også mange af de gængse pc-laptops kommer i frækkere og frækkere designs. Mange af de små laptops kan man få i mange farvevarianter fra orange laptops, over blå laptops til lyserøde laptops. Man skal dog kigge sig ekstra for hvis man vil have en pink laptop, da det kun er få producenter der laver dem, og endnu færre webshops der fører dem.

 

Laptop til hverdagsbrug

De fleste laptops har skærmstørrelser fra 12" til 14". Større bliver oftere omtalte som bærbare, da de kan blive lidt tunge at sidde med og er bedre egnet til at stå på et bord, mens de mindre computere oftest betegnes som netbooks, da de kommer ned i en størrelse som kan sammenlignes med en bog. Ordet laptop kan dog godt fungere som en samlebetegnelse for bærbare computere i det hele taget, men meningen med ordet er trods alt en computer af en størrelse som man kan holde ud at sidde med på skødet.

 

Ultrabooks - kompakt bærbar med høj ydeevne

I takt med at der er kommet tablets/tavlecomputere, som iPad, og energikravene er blevet større, så er der også kommet flere alternativer til den gamle laptop. Det betyder at man i dag kan få meget kompakte bærbare computere, som yder lige så godt som de større modeller.

 

Laptops som er baseret på Intels formfaktor Ultrabook er lækre laptops med høj ydeevne. Et godt eksempel på en lækker Ultrabook er Lenovos nye Ultrabooks, som netop er kommet i versioner med touch-skærm. Det betyder at de nyeste ultrabooks kombinerer hverdagscomputeren med tablet-computerens muligheder.

 

Hvad skal man kigge efter, når man shopper efter laptop computere

En laptop shop på nettet, vil ofte give indblik i laptoppens tekniske specifikationer. For de fleste vil parametre som vægt, skærmopløsning og udseende være de vigtigste ting at kigge efter på en laptop. Det kan også være vigtigt at finde en laptop med bluetooth, og nogle vil have behov for at DVD-drev. Man skal være opmærksom på at særligt de mindste laptops i mange tilfælde ikke har et DVD/Bluray-drev.

 

Ved almindelige behov som email og tekstbehandling behøver man som regel ikke bekymre sig så meget om processorkraft, men det er tilrådeligt at en laptop har nok hukommelse (RAM), gerne mindst 3 MB. Ellers er det bare med at finde en smart laptop, som passer til ens behov for en computer.

laptop, pc, computer, ultrabook - Hvordan.dk -