Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan finder jeg den bedste netbook pc?


Den bedste netbook. Markedet for netbooks er i rivende udvikling. En netbook er en lille, strømbesparende og meget let bærbar computer.

Der findes en række af de såkaldte netbooks på markedet. Netbook'en er en meget lille bærbar computer. Det er en kompakt strømsvag pc, som er nem at have med. De første netbooks kom i 2008 og hjernen i stort set dem alle den strømsvage Intel Atom-processor. En netbook er lidt større end et ark papir i A5, og typisk et par centimeter tyk.

 

Asus eee-pc den første netbook computer

Asus eee-pc var den første netbook som ramte markedet. Eee-pc'en er stadig en af de mere lækre netbooks, men der er efterfølgende kommet mange alternative netbooks. Heriblandt MSI Wind, Acer One og HP Mini.

Typiske netbook pc brugere

 

 • Studerende

  En netbook er et godt redskab til uddannelse. Man kan nemt tage noter, slå op på internettet, tjekke email og kommunikere med vennerne

   

 • Forretningsfolk, som er meget på farten

  En netbook er perfekt til møder, kalender, emails og internet

   

 • Mindre børn

  En netbook er let, og de små kan nemt tage den med sig rundt.

 

Hvilken netbook computer skal jeg vælge? 

Hardwaren inden i de forskellige netbooks er meget ens. Derfor er ydelsen også sammenlignelig. Det er ikke en computer man bruger til 3d-spil. Til gengæld er den fortrinlig når man er meget på farten, når man f.eks. skal skrive noter på studiet eller til konferencer og meget andet.

 

Når man skal vælge netbook er de største forskelle skærmen, som kan være fra 8" til 10" i diamter, og tastaturet. De forskellige netbooks har hvert deres tastatur. Nogle af dem har for små taster hvis man har store hænder, mens andre har tastatur i hele computerens bredde, og derfor kan være lidt nemmere at skrive på. Derudover skal man også undersøge hvor meget netbook'en larmer, og om den har de tilslutningsmuligheder man har brug for.

 

Netbooks er så ens, så det kun kan anbefales at man går ud og kigger på de forskellige modeller. Hvis man går i et lidt større indkøbscenter vil man typisk kunne finde hele bredden af netbooks, hvis man besøger 2-3 forskellige forretninger.

 

Et spørgsmål om stil - netbook design

Nogle netbooks leveres i forskellige farver, så det handler ikke bare om funktionalitet, men også om at få en lækker netbook. En netbook er nemlig både smart at have med, men computeren bliver også hurtigt en del af din stil. Hvis man gerne vil have en farvet netbook, som matcher ens stil, kan det godt betale sig at surfe lidt rundt og se på hvordan de forskellige netbooks ser ud og hvilke varianter af de forskellige netbook-modeller, der findes.

pc, bærbar, netbook - Hvordan.dk -