Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan finder man sit motorkontor?


Motorkontoret står får registrering af biler, nummerplader, ejerskifte af bil, og registreringsattester for biler.

I dag ligger Motorkontoret hos SKAT, hvor man før kunne finde sit Motorkontor hos Politiet.

 

Det er på dit Motorkontor indregistrering af biler foregår, og det er på motorkontoret man ansøger om registreringsattest. Man bestiller nummerplader og foretager ejerskifte af biler på sit lokale motorkontor.

 

Hvordan får jeg nummerplader til min bil?

For at få nummerplader til en bil, skal man henvende sig på motorkontoret. En bil kan tildeles midlertidige nummerplader for en kort periode, hvis bilen skal køres til bilsyn på et værksted eller af andre grunde transporteres i en kortere periode.

 

Det er også op motorkontoret du kan anmelde bortkomne nummerplader og bestille nye nummerplader til din bil.

 

For at få permanente nummerplader skal bilen registreres. Det kræver dels at bilen er synet, dels at man ansøger om en registreringsattest hos motorkontoret. Dette gælder uanset om der er tale om en ny bil, en brugt bil, eller en importeret bil.

 

Hvordan afmelder man sin bil? Afregistrering af bil hos motorkontoret

Motorkontoret står for afmelding af en bil, hvis bilen i en periode ikke skal indregistreres. Hvis bilen eksporteres til udlandet. Eller hvis bilen skal skrottes. Motorkontoret tager sig af al registrering af biler i det såkaldte køretøjsregister.

 

Hvordan foretager man ejerskifte af bil?

Igen er det motorkontoret, som står for papirarbejdet i forbindelse med ejerskifte af bil. Du skal altså rette henvendelse til motorkontoret når du skal lave ejerskifte.

 

Hvor finder jeg så motorkontoret? 

Motorkontoret ligger under SKAT. Derfor skal du rette henvendelse til det offentlige, når du vil i forbindelse med motorkontoret. Det er også muligt at komme i kontakt med motorkontoret og hente ansøgninger om registreringsattest, samt få svar på en masse spørgsmål gennem den offentlige portal, borger.dk. Når man vil snakke med motorkontoret er det godt at have oplysningerne om bilen klar ved siden af telefonen. Det kan være bilens serienummer, mærke, model, alder, seneste bilsyn med videre.

 

Dit motorkontor findes i lokalområdet

Hvis du vil besøge dit Motorkontor, så skal du forhøre dig om hvilket Skattecenter i din nærhed, der har en nummerpladeekspedtion. Der findes nummerplade-ekspeditioner over hele landet.

 

Mange har været vant til, at der har været et Motorkontor Århus, Motorkontor Rødovre, Motorkontor Odense, Motorkontor Herning, Motorkontor Holbæk, Motorkontor Frederikssund, Motorkontor Aalborg - alle de gamle motorkontorer er flyttet til SKATs ekspedition og mange af de gamle motorkontorer er derfor nedlagt og man skal lidt længere for at finde motorkontoret.

 

Dog ligger centrene som regel ikke længere væk, end at det skulle være overskueligt at komme i kontakt med sit nærmeste motorkontor.

biler, motorkontor, værksted - Hvordan.dk -