Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan får man fat i den nye iPhone 3GS?


iPhone 3GS fra Apple er endelig kommet på markedet i Danmark. iPhone 3G S (speed) blev lanceret 19. juni. De større selskaber er først nu begyndt at føre Apple iPhone 3GS i slutningen af juli 2009.

iPhone i tredje generation kommer til at hedde iPhone 3GS. S'et står for speed, fordi den nye iPhone 3.0 kommer med en hurtigere processor og optimeret software.

 

iPhone 3.0G Speed er hurtigere 

Den nye processor gør at responsen i den nye Apple iPhone 3GS er hurtigere end de tidligere modeller. 3G i iPhone-navnet indikerer at Apple iPhone kører på 3G mobilnetværket som kan levere data med op til 7.2mbit (bedst i test af 3G-netværk er Mobiltelefonselskabet 3 som også vil føre iPhone 3GS hen over sommeren 2009).

 

Nye features i iPhone 3G Speed (iPhone 3GS)

Udover at processoren er blevet hurtigere, så er RAMen blevet fordoblet. Det gør iPhone 3.0 noget hurtigere. Derudover kommer telefonen i tre versioner med 8 GB, 16 GB og 32 GB lagerplads.

 

Interessant er det, at den ny iPhone ny også kan optage video i 640x480 pixels opløsning med et nyt forbedret iPhone-kamera. Det er en funktion som har manglet på tidligere generationer af iPhones.

 

Apple har samarbejdet med TomTom om understøttelse af GPS i iPhone 3.0. Det betyder måske at man kan skrotte bilens GPS og nøjes med sin Apple iPhone. Tiden vil vise hvor godt det fungerer. Men det lyder virkelig som en feature, som kan give iPhone 3 vind i sejlene.

 

Af andre forbedringer på iPhone kan nævnes forlænget batterilevetid, stemmestyring (afspil musik ved at tale telefonen!), kompas, oplæsning af tekst (iPhone kan læse en hjemmesidetekst højt) og fjernfinding af iPhone-telefonen, hvis den er blevet væk. iPhone 3GS kan også bruges som modem til en PC. Apple har med iPhone 3 naturligvis beholdt mange af de funktioner som har gjort de tidligere versioner af iPhone interessant, uovertruffent brugerinterface, touchscreen, WiFi-understøttelse, synkronisering med Apple OSX-computere og meget mere.

 

Hvornår kommer iPhone 3G S på markedet i Danmark?

Det danske marked har måttet vente lidt længere på iPhone 3GS end først antaget. iPhone 3.0GS blev frigivet i USA den 19. juni. Herefter fulgte en række af de større lande, og den nye iPhone 3GS er kommet til i flere lande ugentligt. Ved præsentationen angives iPhone 3GS til at ankomme på det danske marked med lancering på et tidspunkt i juli 2009, men vi skulle helt til månedens sidste dag før den kom hos en af de større udbydere. Nu kan man så altså få fingre iPhone 3GS i Danmark.

 

Hvad bliver prisen på iPhone 3GS i Danmark? 

Da iPhone 3.0 for nyligt blev præsenteret af Steve Jobs blev prisen på iPhone 2 i USA sat ned til 99 dollars, mens den nye iPhone 3.0G S blev sat til en startpris på 199 dollars. Det er en voldsomt konkurrencedygtig pris for markedets førende smartphone. Det kan betragtes som et aggressivt modsvar på både Palm's kommende PDA-phone og Google Android mobiltelefonens ankomst til markedet. To produkter som går lige i kødet på Apples iPhone-telefoner. Prisen er en anelse mere 'eksklusiv' i Danmark, men dog ikke helt ukonkurrence-dygtig. Særligt hvis man alligevel skal købe telefonen med et bredbåndsabonnement.

 

Forskellige priser på iPhone 3.0

Den endelige pris for en ny iPhone 3G S varierer, da telefonen kommer med forskellige størrelse hukommelse til musik, video og data. Så man skal gøre sig sine behov klar når man vil købe iPhone 3GS. Der er dog ingen tvivl om at mange brugere af iPhone vil hilse 32GB til musik, video, spil og programmer velkommen. Rådet må lyde: Køb iPhone 3 med 32 gigabytes lager, hvis du har mange mp3-filer.

 

Pris på iPhone 3GS ligger i Danmark mellem 5000-8500 kroner uden abonnement. Noget tyder dog på at prisen på iPhone 3GS er blevet presset af de ret overbevisende Google Android-telefoner - særligt HTC Magic og den kommende HTC Hero - når iPhone bliver solgt inklusive abonnement hos 3G-mobiltelefoni-udbyderne. iPhone 3GS kan i 16B fås til samlet minimumspris på cirka 4300 kroner, og iPhone 3GS 32GB til en minimumspris på lidt over 5000 kroner inkl. abonnement. iPhone 3GS med 8GB er helt nede i samme prisleje som Android-telefonerne, når man køber en iPhone 3GS med abonnement.

Mobil, Telefon, Apple, iPhone, 3GS - Hvordan.dk -