Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan gør man en undulat tam?


En undulat kan være en god idé til familien. Hvis undulaten er tam er det en sjov og finurlig tilføjelse til hverdagen. Hvis man oven i købet kan leve med svineriet så den kan flyve frit rundt, har man rigtig mulighed for en underholdende familieforøgelse. Ofte ender undulater som irritationsmomenter og øger det generelle støjniveau. Men gør man undulaten tam, er det en fantastisk adspredelse til hverdagen.

 

Hvor starter man?

Der findes et væld af metoder, og der er skrevet ufatteligt mange bøger om emnet, at tæmme en fugl. Men når det kommer til en undulat, er det ganske lige til. Vejen til dens accept af dig, går gennem maven. En sulten undulat er en tam undulat.

 

Nu er det er ikke meningen at man skal sulte fuglen, men blot motivere den til at tage kontakt, ved at placere maden tæt på mennesker.

 

Det siger næsten sig selv, at tålmodighed er vigtigt.

 

Undulatburet

Buret er enormt vigtigt når man skal gøre undulaten tam. Det er vigtigt at undulaten holder af sit bur, og betragter dette som et sikkert sted.

 

Buret skal være placeret så undulaten er blændet af fra mindst 2 sider, og stå nogenlunde højt. Undulater bryder sig ikke om at have mennesker højere i rummet end dem selv, og vil helst have så få sider som muligt at holde øje med.

 

Buret skal være firkantet. Runde og konkave bure forvirrer fuglen og bliver af flere opfattet som dyrplageri.

 

Der skal være frisk vand, fuglefoder, og kalksten. Desuden bør den dagligt få frisk frugt og grønt, ligesom vandet skal skiftes dagligt sammen med fuglefoderet. Sidstnævnte kan for det meste blot ”blæses” fri for skaller.

 

Tæmning af fuglen

Sæt dig ved siden af undulaten hver dag, og tal med den. Jo længere tid, jo bedre. Når undulaten første begynder at reagere på dine henvendelser, går det stærkt. Men det kræver tid og tålmodighed.

 

I starten er fuglen ikke interesseret i at blive lukket ud, og ønsker ikke kontakt med mennesker, men efter nogle uger vil undulaten begynde at kede sig.

 

En god måde at lokke undulaten til at blive tryg er som nævnt maven. Og det er igen vigtigt at pointere at man ikke må sulte undulaten, men blot motivere den til kontakt.

 

Man kan f.eks. sætte sig så man kan se TV, samtidigt med at sidde ved siden af undulaten, og så sætte maden lige uden for buret. Bare et par aftener. Giv undulaten maden igen når I siger godnat, men se om ikke den får lyst til at kravle ud og spise lidt, på et tidspunkt.

 

Et par fif

Jo yngre undulaten er, jo lettere er det at gøre den tam.

 

Pas på med ikke at skræmme undulaten. Man går let 10 skridt tilbage i tæmningen

 

Han-undulater er lettere at gøre tamme, lære tricks, og lære at tale. Hunnerne kan have et iltert temperament, og kan være svære at parre med yngre hanner senere.

kæledyr, undulat - Hvordan.dk -