Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan håndterer man stress?


Mange mennesker lever i dag stressede liv, hvor familieliv, studie eller arbejdsliv og sociale aktiviteter skal gå op i en højere enhed. Samfundet stiller krav til den enkelte om sund livsstil, sunde madvaner og aktiviteter og der findes utallige valgmuligheder til opnåelse af dette.

 

Musik til stresshåndtering 

Der findes flere forskellige metoder til at håndtere stress på. Musik er én af metoderne til håndtere stress på. Musik kan påvirke blodtryk, stress, angst og smerteoplevelser gunstigt og er brugt blandt andet på sygehuse, når patienter skal igennem større operationer.

 

MusiCure er et videnskabenligt eksempel på musik udviklet til at håndtere stresssituationer. MusiCure musikken virker både fysisk afslappende og beroligende, og samtidig giver musikken afstressende mental stimulation, med inspiration til fantasien og evnen til skabelse af optimistiske indre billeder.'


Hvis man vil bruge musik til stresshåndtering, er det vigtigt at tage den enkeltes musikpræferencer i betragtning. Det vil sige, tage udgangspunkt i hvad den enkelte kan lide og har erfaring med.

 

Undgå stress med sunde vaner 

Sunde vaner er vigtige, hvis man vil undgå eller nedsætte stress.

 

Regelmæssig søvn med syv til otte timers søvn hver nat er et godt udgangspunkt for kroppen til at restituere sig. Sund mad er også en vigtig faktor. Spis varieret morgenmad, frokost og aftensmad, samt to til tre små mellemmåltider hver dag.

 

Motion er også med til at nedsætte stress. Voksne anbefales at bevæge sig en halv time om dagen, børn én time om dagen. Bevægelse kan være at gå en tur, løbe op og ned af trappen eller tage et smut i motionscenter. Eller tage cyklen til studie eller arbejde i stedet for at tage bus, tog eller bil.

 

De små skridts klub - nedsæt stressniveauet

Hvis dit liv er meget stresset, er det en god idé at starte i det små. Start med en lille ændring, det kunne for eksempel være at du sørger for at få nok søvn. Planlæg nogle små pauser i dit liv.

 

Sørg for at du kan få tid og ro til at spise, sove, motionere og slappe af. En ændring på èn grad, kan have afgørende betydning for hvor stresset du føler dig om en måned, et år eller om ti år.

 

stress, motion, vaner - Hvordan.dk -