Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan lægger man et budget og bruger en budgetkonto?


De fleste mennesker har et budget og en budgetkonto. Det er anbefalelsesværdigt da det skaber overblik og sikrer en mod forglemmelser af regninger. Ret beset kan man også blive rigere af det. Det giver nemlig overblik over hvad man bruger sine penge på, og åbner indsigt i hvor man kan bruge sine penge mere effektivt.

 

Hvad er en budgetkonto?

En budgetkonto er kort fortalt en konto dedikeret til alle faste udgifter. Man har en konto hvis eneste formål er at betale alle regninger fra. Grundene er mange. En af dem er, at licens, forsikringer, terminer og den slags, ofte betaler kvartalsvis eller årligt. Det er ikke rart at få en regning på 12 måneders forsikring af bil, hus og børn på 1 gang hvis ikke der er dækning op kontoen.

 

Fordele ved en bankkonto til budgettet

Ud over at man jævnt betaler sine regninger, bare til egen konto, så er det også meget lettere at holde forbrug og faste udgifter adskilt. Man kan meget hurtigt danne sig et overblik over de faste udgifter og ikke mindst forbruget på lønkontoen.

 

Hvordan vedligeholdes budgettet i netbanken

Du kan se din budgetkonto i netbanken, men ikke tilgå den med dit dankort. Man vil typisk oprette en fast overførsel, der i starten af måneden overfører et passede beløb til bankkontoen. Mange banker tilbyder også mere komplicerede budget-funktioner gennem netbank-løsningen, så man kan følge indtægter og udgifter.

 

Hvordan får man en budgetkonto i banken

Der er 2 måder at anskaffe sig en budgetkonto på. Man kan enten bede sin bank om hjælp, eller gøre det selv ved at bruge en konto, som man har tilovers.. Har man ikke prøvet det før, kan det klart anbefales at bede sin bankrådgiver lave et budget sammen med en, og få et print med hjem. Det er et godt udgangspunkt for dit eget budget.

 

Vil man lave sit budget selv er det utroligt let at lave med et regneark i Microsoft Excel eller Openoffice Calc. Det kræver næsten ingen viden om programmet.

 

Hvilke poster skal betales over budgetkontoen? 

Alle udgifter der skal betales fast. Hvad enten det er et fast månedligt beløb, eller en udgift man kan finde et nogenlunde præcist gennemsnit af. Hvis det ikke er et fast beløb, er det vigtigt at sætte en maksimumgrænse for forbruget. Man kan f.eks. godt have mobiltelefon med taletid på budgetkontoen, hvis man ved at man typisk bruger 500,- om måneden, og 700,- i sommerferien. Så sætter man 600,- af på budgetkontoen, og opbygger samtidigt en lille buffer.

penge, budget, bank - Hvordan.dk -