Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan laver man en MP3-fil af min musik?


MP3. Hvordan laver man MP3-filer ud af sine gamle musik-cd'er. Encode MP3 med gængse programmer og brug dem på din iPod, din mobiltelefon eller din MP3-afspiller.

Hvordan laver jeg en MP3 fra mine musik-CD'er?

Det er nu engang lettere at have musikken liggende digitalt i en MP3-afspiller, en iPod, på sin mobil eller på harddisken, end det er at håndtere de gammeldags Compact Discs (CD'er). Det mest populære format er MP3-filen. For at lave MP3-filer af dine Compact Discs skal du rippe dem til din computer. Det er der flere programmer der kan hjælpe dig med.

 

Hvordan man laver en MP3 i Windows 

For at lave en MP3, skal du lave din lyd-cd om til et det komprimede MP3-dataformat. Alle nyere styresystemer, f.eks Windows XP og nyere, har funktionen indbygget. Windows kan gøre det gennem "Windows Media Player".

 

Rip af MP3 med Windows Media Player

 

Start Windows Media Player. Vælg fanebladet som hedder Rip. Hvis du har en CD i dit CD-drev eller DVD-drev, så vil du se diskens indhold listet i Windows Media Players interface. Her kan du så vælge hvilke filer du vil rippe og encode til MP3

 

Alternativer når man vil lave MP3-filer under Windows

Hvis du vil lave MP3-filer af din musik under Windows så findes der flere alternativer. Lav eventuelt en søgning i en søgemaskine efter "mp3 ripper" eller prøv f.eks. Winamp eller iTunes til at lave dine MP3-filer med. Særligt hvis du har en iPod kan det være en fordel at anvende iTunes til dine MP3-filer.

 

MP3-filer på Apple Mac

Hvis du har en Apple-pc har du garanteret også en iPhone eller en iPod, og så er iTunes det åbenlyse valg når du vil lave MP3-filer af dine gamle musik-CD'er. Indsæt dine musik-cd'er i din computer, og lad iTunes hjælpe dig med at lave MP3-filer ud af musik-numrene.

mp3, musik - Hvordan.dk -