Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan laver jeg et ovnkogt æg? Hele æg i ovnen


Ovnbagt æg. Det er faktisk ikke helt tosset at lave ovnbagt æg. Ægget stivner nemlig ved høje temperaturer, og ovnbagte æg kan være en måde at tilberede æg.

Hvordan laver jeg et ovnkogt æg?

Æg stivner forskelligt alt efter temperaturen. Derfor kan det sagtens lade sig gøre at tilberede sit æg i en ovn - simpelthen at lave et ovnbagt æg eller ovnkogt æg.

 

Ovnbagte æg

Forvarm ovn til 70°C. Brug stegetermometer. Sæt æggene ind, og bag dem en time. Afslut med at sætte æggene i koldt vand et minut. Salmonella overlever ikke mere end maksimalt et par minutter ved temperaturer over 70ºC.

 

Æg kogt i gryde

Du kan også læse hvordan du på almindelig vis koger blødkogte æg eller laver et perfekt hårdkogt æg.

mad, æg - Hvordan.dk -