Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan laver man 301 redirects til et website?


Når man laver søgemaskineoptimering ønsker man ofte at undgår såkaldt 'duplicate content'. Duplicate content er indhold på hjemmesiden, som optræder på flere forskellige webadresser (URL'er). Det kan være at man har flere domæner, som tilgår samme website eller at man simpelthen har et domæne som både svarer med og uden www foran adressen.

 

For at optimere så søgemaskiner og brugere ikke bliver forvirrede over hvilken webadresse man har sit website liggende på, vil man gerne have en redirect, som viser hen til den hjemmeside-adresse som er websitets primære adresse. Eksempelvis viser adressen http://hvordan.dk til http://www.hvordan.dk.

 

Flere typer redirects 

De fleste dns-udbydere gør det muligt at lave et redirect. Desværre er dette redirect næsten altid af typen 'temporary redirect', som har http-status-koden 302.

 

302 Redirect 

Et 302 redirct betyder at man foretager et midlertidigt redirect af søgemaskinerne. Derfor indekseres denne type redirects typisk af søgemaskinerne, som at være en gældende hjemmesideadresse og kan dukke op i søgemaskinerne.

 

Denne type redirect bruges kun, hvis man midlertidigt peger et primært domæne hen et andet sted. Det indhold som man peger på vil så blive opfattet som relevant for domænenavnet af søgemaskinerne. Brugerne vil blot opleve at blive henvist til en ny adresse. 

 

301 Redirect 

Som regel ønsker man at opsætte et såkaldt 301 Redirect, som er et permanent redirect fra en hjemmesideadresse til en anden.

 

Hvordan laver man 301 redirects? 

Som udgangspunkt sætter man næsten altid redirects op i sin webserver. Det er forskelligt fra software til software hvordan 301 redirects laves. Nogle sprog og web frameworks kan også lave redirects, men som regel vil man gerne lave sit redirect på en måde så serveren laver mindst muligt arbejde.

 

Nedenfor er nogle eksempler på hvordan 301 redirects kan sættes op i gængse web servere, sprog og frameworks.

hjemmesider, website, url, redirect, http, seo - Hvordan.dk -