Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan man laver en parallelparkering i bil


Hvordan laver man en parallel-parkering med sin bil?

Man kan lige så godt få det lært. Hvad enten man kører i en kæmpe firehjulstrækker, en stationcar eller en lille kompakt bil kan det være svært at finde en plads til bilen i byen, hvis man ikke kan parallelparkere.

 

Teknikken bag en parallel parkering af bil

Biler er forskellige, og afstanden kan variere på mærke, model og variant. Prøv et par gange med din egen bil. Husk altid at orientere dig mellem hvert punkt, og så meget det er nødvendigt. Specielt fodgængere krydser tit på pladser til parallelparkering, da der ofte er fyldt med biler langs fortovet. Det er som bekendt billistens ansvar ikke at ramme fodgængere.

 

Find den ønskede plads. Kør din bil parallelt med pladsen frem, så baghjulene står lige ud foran starten på den fundne plads. Drej rattet helt til siden, og bak langsomt. Når bilen står ca. 30 grader ud fra pladsen skal du begynde at rette op. Det er tit her man fejler, for man retter for sent eller for tidligt op, og holder enten for langt ude, eller for langt inde. Når du er ca. 30 cm fra kanten på pladsen, drej rattet helt den anden vej, og glid ind på pladsen.

bil, kørekort, køreskole - Hvordan.dk -