Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan laver man online computerspil?


Online spil til computer. Gratisspil eller andre spil? Et online spil kan være sjovt og tiltrække brugere til dit website. Hvordan man laver et spil.

Online-spil er populære. Både gratis spil og betalingsspil nyder større og større popularitet.

 

Hvad kan man bruge online spil til?

Hvilke fordele man har af et online spil afhænger helt af om man er en virksomhed, en privatperson, en interesseorganisation eller noget helt andet. Som privatperson kan man lave et spil for ren underholdning eller personlig branding. Virksomheder kan typisk bruge spil på internettet til branding, mens interesseorganisationer eller offentlige instanser kan bruge online spil til at udbrede kendskab eller kommunikere særlige budskaber til en målgruppe.

 

Fælles er at online-spil giver brugerne en oplevelse. Et gratis spil kan tiltrække besøgende til din hjemmeside. Man kan også give sine brugere en interaktiv oplevelse, hvor de kan fordybe sig i et produkt eller et brand. Eller man blot blive underholdt af spillene og have det sjovt med spil på nettet. 

 

Oplevelsesøkonomien er i spil online 

Der kan være mange gode grunde til at man vil lave et online spil og tilbyde det til sin hjemmesides brugere. Spil kan udover at være underholdende også indeholde et læringsaspekt, eller spillet kan bruges som et middel til at formidle budskaber til de besøgende på en hjemmeside.

 

Hvordan laver man et gratis spil - et online spil?

De allerfleste gratis spil, som tilbydes på hjemmesider er lavet i Adobe Flash. Flash giver en grafisk brugerflade, som er baseret på vektor-grafik og flere andre elementer. Det er understøttet af sproget actionscript, som gør at man både kan programmere avancerede funktioner ind i spillet, men også at det kan kommunikere med en bagvedliggende server.

 

Hvem kan udvikle gratis online spil i Adobe Flash?

Hvis man skal have udviklet et online spil skal man ud og finde et softwarehus, som specialiserer sig i avancerede Flash-løsninger. Der er en del som vil tilbyde at udvikle spil i Adobe Flash, men man kan ikke altid være sikker på at kvaliteten er i top. Derfor kan det godt betale sig at indhente referencer eller se andre produktioner, som virksomheden har lavet før man bestiller dem til en opgave. Man skal også gøre sig klart at udviklingen af et online spil fra bunden kan være forholdsvis omfattende og at interaktive online spil derfor ikke er noget man får lavet for håndører.

 

Alternativer til Adobe Flash, når man skal lave web-spil

Nogle bruger også Java til at udvikle spil i. Java er et lidt tungere sprog, og det er ikke som udgangspunkt installeret i alle browsere. Java er dog forholdsvis udbredt, da mange netbanker f.eks. kræver det for at fungere. Men det er altså ikke alle der har Java installeret i browseren. Nogle typer spil kan også laves i ren html, som almindelige hjemmesider. Det kræver dog typisk en dynamisk interaktion med en bagvedliggende server og kræver altså også nogen grad af kompleksitet i den bagvedliggende software.

 

spil, markedsføring, flash, internet - Hvordan.dk -