Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan laver man sin egen tavle med tavlelak?


En tavle til kridt kan være enormt praktisk at have i hjemmet. Hvad enten tavlen er stor eller lille, er det utroligt rart at have noget at skrive på. En hjemmeavet tavle er billig og let at lave.

 

Hvilke materialer skal man bruge til at lave en tavle?

En plade, malegrej og tavlelak. Vi tager den fra en ende af.

 

Næsten uanset brugen er en MDF-plade at foretrække. 12 – 22 mm tykkelse alt efter hvor stor tavlen skal være. Jo større tavle, jo tykkere plade.

 

Pladen fås i en størrelse på 144 x 244 cm. Det giver mulighed for at lave en kæmpe tavle. Hvis man ikke gider besværet med at save pladen ud, skærer mange byggemarkeder ud for dig til en fornuftig pris. Det bliver samtidigt for det meste ganske godt. Pladen skal ikke behandles eller slibes før den males med lak, ud over almindelig rengøring.

 

Man kan dog også male med tavlelak direkte på en glat overflader, f.eks. på en dør i hjemmet. En dør kan på den måde hurtigt spille en dobbeltrolle som tavle på børneværelset eller i entréen.

 

Mal med tavlelak 

Tavlelak føres de fleste steder i farverne grøn og sort. Når det kommer til at male pladen får man et ganske fornuftigt resultat blot ved at bruge pensel. Det er hurtigt og nemt, og giver man pladen 2 gode lag, så er tavlen klar til brug et par døgn efter.

 

Men man kan også få et bedre resultat ved at male pladen efter forskellige lak-metoder. Spørg i dit lokale byggecenter efter gode råd, om hvordan netop deres tavlelak bedst påføres.

 

Man kan få både terpentinbaseret og vandbaseret tavlelak. Hvilken der er er bedst er svært at sige, men den terpentinbaserede holder til daglig overtørring med en fugtig klud.

maling, tavle, pensler - Hvordan.dk -