Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan logger man ind i en trådløs router?


Login i din router for at sætte sikkerhed, router trådløs netværksnøgle og andre indstillinger for dit netværk. Man skal bruge brugernavn og password for at logge ind i sin router.

Når man har en bærbar pc er det rart at have et trådløst netværk i hjemmet. For at være på nettet trådløst skal man have en trådløs router.

 

Sæt indstillinger for din trådløse router

Når du køber en trådløs router står netværket piv-åbent for alle andre. Derfor har de adgang direkte til de ting du deler på dit netværk, og folk udefra kan også bruge din internet-forbindelse. For at ændre indstillingerne skal man logge ind i sin trådløse router.

 

Hvordan finder jeg min trådløse router på netværket?

De fleste routere befinder sig på adressen http://192.168.1.1. Du kan skrive denne adresse ind i din netværksbrowser, og så vil routerens interface komme op. Nogle routere kræver at du sætter et netværkskabel direkte i routeren fra den PC du vil ændre indstillinger fra. Andre gør interfacet tilgængeligt over det trådløse netværk.

 

Hvis du ikke kan komme i kontakt med din router på den angivne adresse skal du kigge i din manual, og se hvilken adresse den befinder sig på. Nogle gange står det også i bunden af den trådløse router.

 

Admin og password til din trådløse router

Når routeren er ny er admin som regel bare teksten 'admin' og password-feltet er blankt. Du bør sætte et password for adgang til din router. Hvis du har glemt dit password kan du nulstille router.

 

Når man har logget ind i sin trådløse router har du adgang til at sætte et nyt password for din router.

 

Hvilke indstillinger skal jeg ændre for at sætte netværksnøgle

Oftest vil netværksnøgle med videre være placeret under et faneblad som hedder 'Security' eller 'Sikkerhed'. Det er her du sætter sikkerhedsindstillinger for din router. Du kan typisk vælge mellem WEP-key, WPA-key og forskellige grader af krypteringer. 128 bit giver en forholdsvis kort netværksnøgler, mens 256 bit kryptering giver en lang netværksnøgle. Netværksnøglen skal med de fleste standarder være en bestemt længde. Det gør, at den godt kan være svær at huske. Skriv den egentuelt ned. Det vigtigste er jo at holde folk udenfor husstanden udenfor det trådløse netværk.

 

Når du har sat dine indstillinger skal du trykke på en 'Gem'-knap i routerens brugerflade. Routeren vil så selv genstarte og være klar til brug inden for 10-20 sekunder.

 

Log på trådløst netværk med PC 

Windows og andre styresystemer kan som regel godt finde ud af hvilken type kryptering du har valgt på din router. Computeren vil så spørge om din netværksnøgle, når den finder det trådløse netværk.

router, netværk, pc, internet - Hvordan.dk -