Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan bliver man hacker? Hvordan hacker man?


Hvordan bliver jeg hacker? Defintion af ordet hacker

At "hacke" dækker over mange ting. Den mest anvendte betydning er en person, som på den ene eller den anden måde anvender en computer til at begå IT-kriminalitet. Det kan være alt fra udnyttelse af softwaresvagheder, til at gætte en persons kodeord.

 

En anden og faktisk mere oprindelig betydning er en person, som er god til at skabe nye ting eller effektive løsninger ved at 'bryde ind i' eller moderere eksisterende ting. Man kan lave et godt hack i et computerprogram, ved at udnytte computer-systemet til at levere en optimal løsning, eller et resultat som programmet ikke som udgangspunkt var i stand til at levere. Du kan med andre ord sagtens identificere dig med at være hacker uden at det betyder, at du er på kant med loven. Begrebet dækker over en person som besidder en vis mængde frækhed, men også udpræget kreativitet og dygtighed.

 

Den lange vej til hacking

For at hacke med en computer, er det mere eller mindre påkrævet at have viden om: Programmering, Windows, Unix/Linux, grundlæggende viden om WWW, TCP/IP, Markup og scriptsprog. Gode Engelskkundskaber er som regel heller ikke af vejen.

 

Uddannelse inden for IT og computere

Hvis du gerne vil uddanne dig til at være computer-programmør er der forskellige muligheder. Mange ingeniører bliver undervist i programmering, men man kan også vælge at blive datalog eller datamatiker. Undervisning og uddannelse i programmering findes både på Tekniske Skoler og på de højere læreanstalter.

uddannelse - Hvordan.dk -