Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Et eksempel på montering af parkeringssensor på en bil


Denne guide gennemgår en montering af parkeringssensorer på en Lexus IS200, årgang 1999. Går du i gang med et lignende projekt, udfører du naturligvis arbejdet på eget ansvar.

Hvilken parkeringssensor skal man vælge

Jeg valgte ikke det billigste produkt på markedet (evt. fra Kinapriser) da hullerne i kofangeren ikke kan laves mindre, hvis systemet eventuelt senere skulle ændres til noget bedre, f.eks. til et system med mindre sensorer. Dette Meta system med dispiay og lyd er Italiensk og er originalmonteret på flere biler.
 

 

 

 

Afmontér kofangere for at påmontere sensorer

Før arbejdet påbegyndes skal kofangere afmonteres. Se evt. min beskrivelse om afmontering af forreste kofanger. Det er ikke så slemt.

 

Herunder ses placeringen af sensorerne. Giv eventuelt sensorer noget varmelim på bagsiden.

 

Placering af bagerste sensorer Placering af forreste sensorer

 

Placering af displays og elektronik

Herunder ses nogle løsninger på placering af displays og elektronik ved monteringen.

 

Placering af display

 

Display monteret ved forrude, ledning ført gennem luftkanal Med loddekolbe smeltes hul i luftkanal og displayledning føres ud i motorrum

 

 

Ovenfor ses et 9 polet samle-stik, (fra vejle-rc.dk – 1625-9P/ 16259S - + loddeben, han-hun) så forbindelse til sensorer i kofanger let kan afbrydes, hvis den senere skal afmonteres.

 

12v+ er taget fra tændings +, gennem en lille fiks kontakt monteret i instrumentbræt, som tændes manuelt når forreste sensorer skal anvendes.

 

Sensorenes følsomhed justeres med medfølgende plast skruetrækker. Her var det ikke påkrævet med nogen justering. Systemet virker upåklageligt, også hvilken side der er nærmest en eventuel portstolpe.

 

God fornøjelse.

Aksel

Bil, Lexus, montering, parkeringssensor - Aksel B. Hansen -