Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan ripper man en DVD-film?


Hvordan ripper man film

Ind i mellem kan det være rart at kunne have sine film med på et flashdrev. Specielt smartphones med store skærme og tablets som er glimrende at se film på er nu er begyndt at vinde frem. Når man overfører en film fra DVD til en datafil hedder det at "rippe" den. Det at rippe film kan være en meget simpel proces, hvis man ved hvilken software man skal benytte.

 

Handbrake

Handbrake er et open source program, som virker på alle platformer. Det er simpelt at bruge, og det fylder ingenting.

 

DVD Shrink

Dvd shrink er en gratis decrypter, ripper, og compressor. Det vil sige at programmet kan spise sig igennem dvd beskyttelse, rippe dvd’en ned på din harddisk, og komprimere filmen efter dit valg.

 

Rip dvd’en med Handbrake

For at rippe den valgte dvd skal du sætte filmen i din dvd læser, derefter skal du starte Handbrake op. Derefter skal du trykke på source, og så vælge dvd’en på listen. Vær opmærksom på at programmet kan fortælle dig at du ikke har valgt en destinations mappe, for at gøre det skal du trykke Tools => Options => Output files Så trykker du under title, og der vælger du så den første, vælger du ude i siden det du skal bruge klippet til. Tryk derefter start, og så kører den.

 

Rip dvd’en med DVD Shrink

Åbn programmet, og derefter smæk den dvd du vil rippe i drevet. Tryk så Open Disc, og vælg din film. Tryk derefter Backup! Vælg en destinations mappe, og dvd regionen på din valgte dvd. Start den så, og så kører den.

dvd, rip, film - AF -