Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan sender man en email uden at modtagerne ser hinandens adresser?


Når man sender gruppe-emails, så ønsker man som ofte ikke at offentliggøre modtagernes adresser.

Derfor er det godt at kende en metode til at skjule adresser for modtagerne af en gruppe-email. Det kan man selvfølgelig gøre ved at sende mails en ad gangen, som en professionel email-løsning ville gøre. Men, hvis man ikke har så mange midler til rådighed, kan man også sende en gruppemail uden at eksponere modtagernes emails for hinanden.

 

BCC-feltet (Blind Carbon Copy, Bcc) i emails 

BCC-feltet i en emailklient, virker ligesom CC-feltet. Det sender en kopi af en email til en eller flere modtageres email-adresse. Forskellen er at en email sendt til en BCC-modtager ikke bliver medsendt i selve email'en.

 

Modtagerne i til og CC linjerne, bliver nemlig medtaget i email'ens meta-information, den såkaldte header. En modtager af email'en kan se alle Til og CC modtagere, men kommer aldrig til at kende til BCC emails.

 

Hvorfor bruge BCC i emails?

Hvis man sidder i en virksomhed eller organisation har man ofte fået en række menneskers private email-adresser til at sende specifik information ud. Det betyder ikke at man har ret til som virksomhed eller organisation at dele disse email-adresser med andre medlemmer eller kunder. I mange tilfælde er det faktisk et brud på persondataloven at dele personlige oplysninger på den måde.

 

BCC-feltet er en nem måde at løse det problem på, uden at man behøver at gøre det ret besværligt at sende gruppe-emails ud.

email, bcc - Hvordan.dk -