Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan skifter jeg bank? Bankskifte - fordele og ulemper


Skift bank og spar penge på bankskifte. Spar penge på billigere lån og gebyrer når man skifter til ny bank.

Hvordan gør man, når man vil skifte bank?

Der kan let være penge at spare på at skifte bank.

 

Årsager til bankskifte

Der kan være mange grunde til at skifte bank. At spare penge på renteudgifter til lån er nok den mest almindelige grund til bankskift, men ting som serviceydelser, rådgiver, eller den ny banks omtale i medierne, kan være gode årsager. Høje gebyrer, eller urimelige gebyrer i banken kan også være en god grund til at skifte bank.

 

Overvejelser ved skift af bank

Gennemtænk dine behov. Skifter du bank udelukkende for bedre renter på dine lån eller opsparing, eller har du brug for specielle serviceydelser? Har du formue du ønsker at investere?

 

Selve bankskiftet, hvordan?

Når du har fundet den bank der passer bedst til dine behov, er det bare at skifte. Den letteste måde er at bede din nye bank ordne det hele. Det gør de gerne, sandsynligvis for et lille gebyr. Din nuværende bank, den du skifter fra, har dog som oftest også et gebyr for at lukke dine konti, og afslutte dig som kunde. Du kan undgå dette ved selv at afslutte forholdet med din bank. Hvis du vil gøre det billigst muligt, skal du selv afslutte med din nuværende bank.

 

Tips når man vil skifte bank

Det er vigtigt at forhandle med den nye bank inden du endeligt beslutter dig for bankskifte. Det gør dem noget mere forhandlingsvillige. Hvis banken tager gebyr for at flytte dig, kan du starte med at få dette gebyr annulleret, eller få dem til at dække gebyret fra din nuværende bank. Internetbanker er typisk de billigste. Hvis du ikke føler det er nødvendigt med personlig kontakt til en bank-rådgiver, vil bankskifte til en internetbank være den bedste løsning.

 

Ulemper ved at skifte til en ny bank

Hvis du har et godt forhold til din eksisterende bankrådgiver og din bank har et godt indtryk af dig, så følger din positive bank-historie ikke med over i den bank du får ved et bankskifte. Banken skal derfor kreditvurdere dig på et mere spinkelt grundlag. Det kan i nogle tilfælde gøre det sværere at opnå kredit / låne penge, eller på anden måde drage fordel af din bank. Omvendt er en ny bank ofte mere forhandlingsvillig, hvis de ønsker at få dig som kunde. Derfor skal et bankskifte altid nøje overvejes.

 

bank, penge - Hvordan.dk -