Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan skifter man elselskab?


Hvordan skifter man elselskab

De fleste kan spare penge ved at skifte elselskab. Alligevel er det de færreste der gør det. Her er en kort guide til skifte af elselskab. En anden grund kan være faktureringen. Nogle elselskaber fakturerer akonto hver 3. måned, mens andre fakturerer for præcist forbrug hver måned.

 

Hvem kan skifte el-udbyder

Det kan alle der har en el-måler. Om man bor i lejebolig, ejerbolig eller andelsbolig, er det muligt at skifte. De færreste lejere er klar over at det er dem selv, og ikke udlejeren, der kan skifte elselskab.

 

Hvordan skifter man elselskab

Det kræver kun nogle få oplysninger at skifte elselskab. Du skal hverken opsige hos det nuværende elselskab, skifte udstyr eller have gravet kabler. Du skal blot have ”aftagenummer” og dine personlige oplysninger. Når du opretter en ny aftale med et nyt elselskab, sørger de for at opsige hos den nuværende leverandør og flytte administrationen til dem.

 

Hvordan finder man den billigste strøm

Den mest almindelige måde er at besøge www.elpristavlen.dk og se på priserne. Vær opmærksom på begrebet ”variabel pris”, der gør det svært at beregne prisen. En anden metode, der er meget brugt i blandt andet Sverige, er en indkøbsforening. En indkøbsforening fungerer ved at en gruppe privatpersoner forpligter sig til en fælles kontrakt. På den måde bliver det attraktivt for elselskabet at lave en aftale, da de får flere tusinde kunder på én gang.

 

I Danmark findes det i skrivende stund kun www.elforbundet.dk. De anslog selv en besparelse på 20% i sidste indkøbsrunde.

el, strøm, spar på strøm - Hvordan.dk -