Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan skifter man tastatur på en Android telefon?


Skift softkeyboard eller tastatur på Android telefon eller tablet.

En af de store fordele ved smartphones er deres alsidighed, og muligheder for at indstille dem til lige dit behov. Et godt eksempel på dette er tastaturet. Mærket på telefonen er ligegyldigt. Det kan være en Samsung, en HTC eller en Sony, når blot styresystemet er Android. Der findes nemlig en del alternative tastaturer på Googles app-store Play. Her vil vi gennemgå hvordan du finder og bruger andre tastaturer til Android.

 

Hvilket tastatur skal jeg vælge til Android?

Din mobiltelefon har producentens tastatur installeret når du får den. Der findes nogle meget uheldige eksempler på ubrugelige tastaturer til smartphones, men normalt er det medfølgende et godt standardtastatur. På Google Play kan du finde en helt masse forskellige tastaturer. Det du skal holde øje med når du vælger et nyt tastatur til Android, er om tastaturet understøtter de danske tegn æ, ø og å.

 

Hvordan aktiverer jeg tastaturet på min telefon?

Når du har installeret tastaturet, skal det aktiveres og konfigureres i indstillingerne i Android. Her skal man være opmærksom på at tastaturet både skal aktiveres, og siden hen vælges

 

Start med at aktivere tastaturet

  1. Gå i indstillinger.
  2. Vælg ”Sprog og tastatur”.
  3. Sæt flueben i det installerede tastatur.
  4. Gå ud af indstillinger.

 

Tastaturet er nu aktiveret på mobiltelefonen.

 

Brug af det alternative Android-tastatur

Selvom det nye tastatur nu er aktiveret, bruger Android det stadig ikke som standard. Dette er dog let at ændre. Åbn et hvilket som helst program du kan skrive i (f.eks. sms, mail eller Google søgefelt). Lav et ”langt tryk” på tekstfeltet. Du skal holde fingeren nede på feltet et øjeblik. Nu vil der komme en popup på mobiltelefonens skærm, der spøger hvilket tastatur du ønsker at benytte. Vælg det ønskede tastatur. Du har nu skiftet tastatur på din Android mobil.

Android, telefon, mobil - Hvordan.dk -