Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Lus, hvordan slipper man af med hårlus?


Fjern lus. Behandling af lus i håret, som ikke er giftig, er lusekam og silikonolie. Aflusning guide.

Lus er det helt store problem for tiden. Hovedlus er tilsyneladende blevet modstandsdygtige overfor de få giftige lusemidler på markedet. Altså må der ugiftige metoder til behandling af lus og aflusning af hår og hovedbund.

 

Aflusning skal klares så snart man opdager at man har lus

Lus formerer sig hurtigt og spreder sig nemt. Får man mange lus, klør det og man kan få rigtigt mange bid. Derfor skal lus fjernes straks man opdager dem.

 

Fjern lus med kam - lusekam

Nogle sværger til kæmmemetoden til behandling af lus. Den er brugbar, men.....!

 

Når man fjerner hovedlus udelukkende ved kæmning, skal man kæmme håret dagligt, systematisk og i mindst 20 minutter og gennem mindst 3 uger. Håret skal være vådt (så holder lusene sig i ro) og gerne med balsam så kammen glider lettere.

 

Det giver selvfølgelig et tæt børne-forældreforhold, men der kunne være andre beskæftigelser i familien der var sjovere.

 

Fjern lus med silikonolie 

En god metode til at komme af med lus er at gennemfugte det tørre hår med en olie. Silikonolie er beregnet til luse-behandling. Eventuelle tilsatte æteriske olier og teatree olie forbedrer ikke resultatet.

 

Den rene silikonolie indkapsler lusene, så de ikke kan komme af med deres væske. Derfor dør lusene, da de jo optager væske når de drikker blod.

 

Silikonolien skal sidde i håret så længe som muligt. Gerne natten over. Derefter vaskes håret med normal shampoo. Gerne shampoo i håret før vand, så fjernes olien bedst.

 

Da æggene fra lus jo ikke optager vand, og derfor heller ikke skal af med væske, dør de IKKE. Derfor skal behandlingen mod lus gentages efter 1 uge. Herved dræbes de nyklækkede lus, inden de har nået at lægge nye luseæg i hårbunden.

 

Kæm håret dagligt for at komme af med lus i håret 

I den mellemliggende periode er det en god ide at kæmme håret dagligt. De nyklækkede lus kan jo, selvom de ikke er kønsmodne, godt kravle videre til nye ofre. Man er altså ”smittefarlig” i pausen mellem de to behandlinger mod lus.

 

Husk det er ikke flovt at få lus (de trives fint i rent hår), men det er flovt ikke at gøre noget ved det og behandle lus.

lus, hår - Hvordan.dk -