Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan sparer man penge på forsikringer?


Billig forsikring. Tips til hvordan du kan spare penge på forsikring ved at indhente tilbud på forsikring, forhandle priser på forsikring og købe pakkeforsikringer.

Hvordan får man et godt tilbud på forsikringen

Langt de fleste betaler alt for meget for deres forsikringer. En nylig undersøgelse påpeger, at op i mod halvdelen aldrig tjekker deres forsikringer.

 

Hvor kan man spare, når man skal have forsikring?

Enkeltstående forsikringer kan variere i pris fra selskab til selskab, men ved at samle alle sine forsikringer et sted, kan man typisk få en samlet billigere pakke.

 

Det er muligt at få sendt en forsikrings-assurandør ud, der både kan rådgive om hvilke forsikringer du behøver, og samtidigt har mulighed for at give en bedre pris.

 

En anden mulighed er en forsikring gennem et forbund. Det er også vigtigt at sørge for ikke at være dobbeltforsikret.

 

Forsikringspakke - opnå en billig forsikring

Hvis man ikke har specielle behov, er det normalt det optimale at samle sine forsikringer et sted. Det gør det samtidigt meget let at sammenligne priser på forsikring mellem selskaberne, og eventuelt at "spille dem ud" mod hinanden.

 

Hvis du allerede benytter et selskab til alle dine forsikringer, kan du med fordel ringe til dit selskab, og bede om et tjek. De vil som oftest kunne give dig en bedre pris, blot ved en opringning.

 

Assurandører får ofte provision af de forsikringer de sælger

Assurandører er forsikringssælgere man kan få hjem til sig, og give et tilbud på forsikring. Det er vigtigt at huske, at det er en sælgende rådgiver, der efter al sandsynlighed er provisionslønnet, og derfor meget gerne vil have et salg igennem. Det kan man drage nytte af.

 

Man starter med at fremlægge sine nuværende aftaler, og ser hvor han kan forbedre dem. Når du har fået de biligere forsikringer igennem, og ikke føler der rigtigt er mere at komme efter, kan man igen prøve at presse på andre områder.

 

F.eks. kan en assurandør give dig anciennitet på din bilforsikring. Det er muligt han ikke kan give en billigere præmie på forsikringen, men hvis man kan få 1 års ekstra skadesfri kørsel på ancienniteten, falder forsikringspræmien automatisk.

 

Forbundsforsikringer - ofte en billig forsikringsløsning

En del forbund, og de fleste fagforbund, har en gunstig forsikringsaftale med et selskab. Disse forbundsforsikringer kan spare enorme summer.

 

Eksempelvis er en færdiguddannet journalist i en "lavrisikogruppe", og kan som udgangspunkt få en bilforsikring (uden anciennitet) til en femtedel af prisen.

 

Hvis du er medlem af en a-kasse, kan dit nuværende selskab også give dig nogle meget gode aftaler på specifikke forsikringer.

 

Dobbeltforsikret

Der sker alt for ofte at man er dobbeltforsikret.

 

Et eksempel på dette kan være at du gennem din bank har en familieforsikring, du også har gennem dit forsikringsselskab. Specielt med indførelsen af de nye forsikringsregler ved rejse, kan man opleve at have 2 rejseforsikringer.

 

Problemet med dobbeltforsikringer er, at forsikringsselskaberne ikke udbetaler 2 præmier, men i stedet deler udbetalingen mellem sig.

 

Tips til forhandling

  • Tjek altid dine forsikringer mindst årligt.
  • Tjek altid din pris hos mindst 3 selskaber.
  • Hvis du har mod på at forhandle ansigt til ansigt, så få en assurandør ud. Der er altid penge at spare her.
  • Prøv at få lidt ekstra anciennitet med i aftalen.

forsikring, assurandør, forbundsforsikring - Hvordan.dk -