Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan stopper man med at bide negle?


Der er mange der bider negle, og det på trods af det både er en beskidt, upraktisk, og uskøn måde at behandle sine negle på. De fleste vil gerne holde op med at bide negle, men ender enten med ikke at få styr på neglene, eller med fortsat neglebidning der generer livet igennem.

 

Hvorfor bider man negle?

Neglebidning er som oftest en dårlig vane, men kan også sagtens stikke en smule dybere. Nogle personer har af forskellige årsager ofte hænder omkring ansigtet, andre en trang til at tygge i noget. Ved at have fokus på vanerne omkring neglebidningen gør man det meget lettere at slippe af med vanen.

 

Hvorfor stoppe med at bide negle?

De åbenlyse grunde er at det er hverken er pænt er hygiejnisk at bide negle. Det gør ondt når man skal tage fat, og selv de mindste småting giver besvær. Men der er andre ulemper. Man kan for eksempel meget let få orm, hvis man er neglebidder. Neglene kan også tage permanent skade, og til sidst give permanente skader på neglebåndene.

 

Stop neglebidningen

Har man en smule rygrad og vilje til at stoppe, er det nok at fokusere på vanerne, og så evt. supplere med et af de klassiske produkter til stop af neglebidning. Altså dem der påføres som neglelak, og smager ganske rædselsfuldt. Den hyppigste fejl ved denne metode er at man falder tilbage til vanen efter at være stoppet. Så snart man tager sig selv i at ”nippe lidt” er man på vej tilbage til neglebidningen, og så gælder det om at få god negl på med det samme. Det tager ikke andet end 1 eksamensforberedelse at skrælle 10 negle 1 års vækst tilbage.

 

Stop neglebidningen – Grovere metoder

Da du er landet på denne guide har du nok prøvet de almindelige metoder, og kan enten ikke få stoppet helt, eller har en ven eller et familiemedlem der ikke kan holde op med at bide negle. Så må der lidt grovere metoder i brug.

 

Det siges at det tager 3 – 4 uger at ændre en vane, men det er ikke altid så lige til med neglebidning, da negle og neglebånd er op til et år om at hele. De første mange måneder flosser neglene og er alt for tynde til at holde ret længe. Det gør dem endnu mere fristende.

 

Har man bidt negle hele livet kan det også føles unaturligt at have negle, og det kræver lang tilvænning.

 

Neglehærder og neglekure

Hvis neglene er intakte men meget tynde, findes der forskellige hærdere og kure til at gøre dem stærkere. Typisk vil man fra samme producent kunne finde flere produkter i samme kategori, og så starte med en tidsspecifikt kur, for så at hærde neglene.

 

Kunstige negle

Du kan få lagt kunstige negle for under 1000,- kroner. Der findes negleklinikker og negleteknikere der specialiserer sig nedbidte negle.

 

Hvordan finder man tingene?

Det kan være ubehageligt at købe produkterne i en butik, og de har sjældent mere end de klassiske virkemidler. Det er langt lettere at handle online og følge producenternes anvisninger.

negle, neglebidning, god negl, kunstige negle - Hvordan.dk -