Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan virker coaching?


Coaching er et begreb man som udgangspunkt kender fra sportsverdenen, især i tennissporten hvor coachen er ansat til at maksimere spillerens præstation. Coaching anvendes i dag især i erhvervslivet for chefer og ledere, men også i privatlivet.

 

Coaching er en professionel dialog, der tager udgangspunkt i hvad personen gerne vil. Coachen benytter en avanceret spørgeteknik, der hjælper personen med at se tingene i et nyt perspektiv og med at se nye muligheder. En session varer typisk mellem 45 min. til 2-3 timer.

 

Coaching er ikke terapi, men er derimod rettet mod nutiden og personens fremtidige mål. Coaching handler om at lede personen til at finde sine egne ressourcer og potentialer, og skabe sin egen forandring. Det kan både være personlige mål eller arbejdsmæssige resultater.

 

Coaching er med andre ord, hjælp til selvhjælp.

 

Hvem er coaching for og hvem benytter en coach?

Alle kan benytte coaching. Nogle virksomheder eller virksomhedsledere benytter coaching for at opnå større dynamik, personaleudvikling og bedre værdibaseret ledelse. Atter bruger enkeltpersoner ofte en coach på grund af stress eller et ønske om personlig udvikling.

arbejde, coach, personlig udvikling - Hvordan.dk -