Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan virker en inkjet eller blækprinter?


En inkjet eller blækprinter er ofte billig i anskaffelse. Flydende blæk i patroner til at udskrive fotografier eller tekst. De fleste inkjet printere er farveprintere.

Hvordan virker en blækprinter eller inkjet printer? 

En blækprinter, som også kaldes en inkjet printer, virker ved at sprøjte en masse små dråber på papir. En inkjet printer er ofte billig i anskaffelse.

 

Hvad er det en blækprinter kan? 

Som nævnt, sprøjter inkjet printer med dråber af blæk. Dråberne er så små, at de let kan doseres og bevæges, og blækket  fra i en inkjet printer tørrer næsten øjeblikkeligt på tørt papir. Næsten alle inkjet printere er farveprintere, som bruger en eller flere blækpatroner i forskellige farver.

 

Fordele ved en blækprinter 

Farveprintere med blæk er billige i indkøb, og dækker gerne en almindelig families forbrug. Samtidigt kan de printer på andre medier, f.eks. fotopapir, CD'er og transparent.

 

Inkjet-printerens styrke ligger blandt andet i farveprint. Mange inkjet printere bl.a. Canon Pixma-serien og HP Photosmart-serien er optimeret til at skabe flotte resultater ved print af fotografi.

 

Er blækprinteren en billig printer? 

Inkjet-printeren kan lave flotte print og vil ofte være en billig printer når man skal købe den. Printerpatroner kan dog være lidt i den høje ende hvad angår pris, og der er stor variation i prisen fra mærke til mærke. Nogle af de avancerede fotoprintere og farveprintere bruger mange enkelte blækpatroner. Helt op til 6-8 forskellige farver. Til mange mærker kan man dog også købe kopi-blækpatroner, som kan spare en nogle penge.

 

Hvilken printer skal jeg vælge? 

Hvis du ved at du skal lave mange print med din printer, bør du også tage en laserprinter med i overvejelserne. Den kan til almindelige print-opgaver ofte være billig i drift sammenlignet med blækprinteren.

printer, hardware, computer - Hvordan.dk -