Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

 

Hvordan virker en Nintendo Wii?


Nintendo Wii er den mest mærkværdige spiller på konsolmarkedet. En underlig spillemaskine, med hvad der ligner grafik fra starten af årtusindet, og folk der hopper og danser foran skærmen.

 

Hvordan virker en Nintendo Wii?

Nintendo Wii har revolutioneret spillemarkedet med sin nye stil. Ved at kombinere gyroskop og infrarøde sensorer mellem en modtager og en ”controller”, har de ændret hele spillet fra at kunne trykke hurtigt på knapperne, til at kræve bevægelse. En controller er den ting man bruger til at styre spillet med.

 

På en Nintendo Wii kaldes det for en ”Wiimote”. Man placerer en infrarød sensor over eller under TV'et. Denne sensor fanger signaler fra Wiimote'en, om hvor denne befinder sig. Samtidigt sender Wiimote'en signaler til Wii'en, f.eks. Data fra et gyroskop i Wiimote'en. Når man så bevæger sig, registrerer Wii'en bevægelsen, beregner data den modtager og forbinder det med infrarøde signal. Derved kan den styre begivenhederne på skærmen i spil til Nintendo Wii.

 

Hvorfor er en Nintendo Wii så sjov?

Ud over at den er nyskabende, så er den også let at gå til. Unge som gamle kan uden de store problemer gå i gang med Nintendo Wii.

 

Pludseligt kan oldebørn og oldemødre kæmpe i spil som bowling, og hele familien samles om et videospil, der ellers fortrinsvis har været for sønner og fædre. Samtidigt kan man spille op til 4 personer på en gang på en Nintendo Wii, og det tiltaler de fleste.

 

Udvidelser til Nintendo Wii

Man kan købe forskellige ting til Wii'en. F.eks. et bat, en ketcher eller et rat, man sætter på Wiimote'en, og på den måde får en mere realistisk føling med spillet. Det kan også gøre det lettere at spille dem da spillet går ud fra, at du har fantasi til at forestille dig at du rent faktisk står med f.eks. en ketcher.

 

Træning med Nintendo Wii

Der findes også udvidelser til træning af forskellig slags. F.eks. et ”wii-fit board”, der er et lille bræt man både bruger til at træne med, og veje sig på. Det kan være et godt alternativ til fittnescenteret. Det er også muligt at lave yoga, og få danse-måtter, så man har mulighed for at lære noget nyt.

 

Ulemper ved en Nintendo Wii

Der er, som med alt godt, nogle ulemper ved en Nintendo Wii. Man lever sig hurtigt ind i legen, og kan få regulære sportsskader ved overanstrengelse. 4 timers tennis i WiiSports, kan mærkes dagen efter. Der findes også utallige rapporter om blå øjne og iturevne hænder. Enten fordi andre kommer ind foran, eller fordi spilleren midt i en et tennis-smash, banker hånden ind i lampe i loftet. Og så videre. Samtidigt er den småfarlig at spille på når der er småfolk i lokalet. De passer lige i højden til et velgennemtrukket bowlingkast.... Der er på Wiimote'en en lille rem man bør sætte om armen inden man starter spillet. Man kan let komme til at slippe Wiimote'en under spillet, og hvis den ikke er fastspændt kan det nye 40” LCD let tage skade.

 

Hvem skal anskaffe sig en Nintendo Wii?

Alle der kan lide at spille videospil. Hvis du synes PS3 er sjov, så vil du ganske givet også få noget ud af en Nintendo Wii. Men alle med en lyst til at prøve noget anderledes, eller aldrig har prøvet videospil før, kan let blive fanget.

 

Hvis du er bedsteforælder og gerne vil have lidt kvalitetstid med børnebørnene, så er den forholdsvis billige maskine også en god investering.

 

Nintendo Wii, Nintendo, wii, konsol, spil, computer, træning - Hvordan.dk -