Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan virker en PDA og hvad er en PDA?


Hvad er en PDA? En PDA er en lille computer. En PDA har typisk en touchscreen, som kan bruges til kalender, dokumenter og meget mere.

Hvordan virker en PDA?

Hovedformålet med en PDA (personlig digital assistent) er at fungere som en elektronisk assistent. Det kan være kalender, beskeder, eller for at give dig påmindelser. Ideen er, at den skal være en forlængelse af din computer, ikke en erstatning.

 

Hvad er en PDA? - Typer af PDA'er

Den traditionelle PDA er efterkommer af de oprindelige PalmPilots, og Microsoft Håndholdt PC enheder. Der var med de første modeller store forskelle på funktionalitet og brugen af dem, men de senere år er skellet mellem modellerne stort set forsvundet. De største forskelle ligger i operativsystemet.

 

Operativsystem på en PDA

Der findes et væld af operativsystemer til PDA'er, men de mest almindelige er Microsoft Windows Mobile, og PALM OS. PALM OS er kendt for øget brugervenlighed, og et enormt softwarebibliotek (mere end 20000 gratis programmer), mens Windows Mobile mere henvender sig til den typiske Windows bruger, med de almindeligt kendte software pakker, så som office, Internet explorer, og outlook.

 

Hvilken PDA skal jeg vælge?

Hvis du aldrig har haft en PDA, er softwaren uden den store betydning. Begge systemer fungerer nogenlunde ens, og giver dig de samme muligheder. Det er selve hardwaren, altså størrelse enheden, størrelse på skærm, tastatur, og hvilke forbindelsesmuligheder den har, der er vigtigt ved køb af en PDA.

 

PDA, PC, computer, software - Hvordan.dk -