Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan virker et RSS feed?


RSS kan nemt bruges i din browser. Nyheder, blogindlæg og andre former for oversigter sendes med RSS feeds.

Hvad er RSS feed?

RSS eller Real Simple Syndication er en måde hvorpå udgivere kan sende informationer, typisk nyheder eller blogindlæg fra en hjemmeside ud i et XML-format, som kan læses af browsere og andre klienter. Med RSS kan du altså nemt få et overblik over nyheder og andre ting.

 

Hvad skal jeg kigge efter for at finde et RSS feed?

Du skal kigge efter dette lille symbol:

 

RSS feed icon

 

Det er RSS-ikonet. RSS-symbolet findes ofte i indholdet på hjemmesider, som understøtter RSS feeds. RSS-ikonet kan også findes i de nyere browsere.

 

Hvor finder jeg RSS-funktionen i browseren?

Når du besøger en hjemmeside med Internet Explorer 7, 8 eller 9 (IE7, IE8, IE9), Safari, eller endnu bedre Mozilla Firefox, så vil du i nogle af browserne i adresselinjen kunne se RSS-ikonet på sider der understøtter RSS-feeds. Google Chrome understøtter ikke som udgangspunkt RSS Feeds.

 

Hvis du klikker på RSS-ikonet vil browseren vise dig feedet. Firefox lader dig endda tilføje det til din foretrukne tjeneste, f.eks. Google-forsiden eller en anden service der kan vise RSS feeds. Det er også muligt at bruge en dedikeret RSS-reader / RSS- læser til at abonnere på RSS feeds.

 

Hvem tilbyder RSS feeds?

Det gør alle de større nyhedskilder. Du vil kunne finde RSS feeds på hjemmesider for aviser, tv-kanaler, journalistiske websider med videre. Men mange andre hjemmesider tilbyder også deres brugere RSS feeds. Bare kig efter om RSS-ikonet er aktiveret i din adresse-linje i browseren. Så vil du vide om den hjemmeside du er på, har et eller flere RSS feeds at tilbyde dig.

- Hvordan.dk -