Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan søger man med Google?


Simpel søgning - lær at søge med Google

Når du vil søge i Google skal du skrive nogle få beskrivende ord og trykke retur-tasten.

 

Hold for øje at Google viser kun de søgeresultater, hvor alle de indtastede ord indgår.  Derfor kan det som regel godt betale sig at starte sin søgning med få ord, og så præcisere sin søgning med flere ord, eller andre ord hvis man ikke finder hjemmesider med den ønskede information.

 

Google er meget nøgtern med hvilke ord, den søger efter. Det betyder at der er forskel på om man søger efter "bil" eller "biler". Til gengæld tager Google ikke specialtegn eller sprogspecifikke tegn med. En søgning på "søgning" og "soegning" vil give samme resultat.

 

Google avanceret søgning

Google har også nogle avancerede søgefunktioner.

 

Sætningssøgning

Du kan søge efter en sætning eller en ordstilling ved at sætte din søgning i citationstegn (gåseøjne). Skriver du "jeg søger råd" i Googles søgefelt giver det således et andet resultat, hvis det er skrevet i citationstegn end hvis det er skrevet uden.

 

Ord der ikke skal med i søgningen

Hvis der er ord, som du ikke vil have med i din søgning kan du sætte et minus foran ordet. -google vil således udelade alle resultater, hvor ordet google indgår.

 

Yderligere avanceret søgning

Ved siden af knappen "Søg", finder man et link til Avanceret søgning. Her kan man indstille særlige parametre for sin søgning. Her kan man få hjælp til at søge ved hjælp af nogle af de søgefunktioner der er beskrevet her på siden, eller man kan indskrænke sin søgning til et gælde for et særligt sprogområde, en region i verden eller for en bestemt tidsperiode.

 

Analyserende søgning

Ved at skrive nogle kommandoer efterfulgt af kolon (:) i søgefeltet, kan man få vist bestemte sider i relation til et website.

 

Her er en oversigt over de forskellige koder der kan bruges:

 

Kode Beskrivelse Resultat
site: Indekserede sider på dit websted site:www.hvordan.dk
link: Sider, der linker til dit websteds forside link:www.hvordan.dk
cache: Aktuel cache for dit websted cache:www.hvordan.dk
info: Tilgængelige oplysninger om dit websted info:www.hvordan.dk
related: Sider, der ligner dit websted related:www.hvordan.dk

 

 

Resultatsiden når du har søgt i Google

Når du har indtastet en søgning viser søgemaskinen de resultater, som den finder relevant. Typisk vises et eller to resultater fra hvert websted, og der vises under hjemmesidens titel også en beskrivende tekst. Ofte vil et eller flere af de ord, du har søgt på være markeret med fed i beskrivelsesteksten.

 

 

Yderligere information

 

google, søgemaskiner - Hvordan.dk -