Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Nintendo Wii U og Wii gamepad med touchscreen


Wii U er videreudviklingen af den populære Wii-konsol. Wii U kommer med en Nintendo DS-lignende controller med berøringsfølsom skærm.

Hvad er det nye ved Nintendo Wii U-konsollen? 

Wii U er på mange måder mere end en spillekonsol. Det er også et mediecenter. Det er endnu uvist hvor mange services vi ser i Danmark, men det er rapporteret at konsollen kommer med en række medie- og filmstreamingservices i USA.

 

Der er ingen tvivl om at en god del af mediecentermulighederne også vil være ganske brugbare i de danske hjem.

 

Wii U har selvfølgelig mere hukommelse, en hurtigere spilafvikling og bedre grafik end sin aldrende forgænger. Derudover har den HDMI-tilslutning så billedkvaliteten bliver også væsentligt forbedret på den nye Wii-konsol

 

Wii U Gamepad 

Med Wii U følger en helt speciel controller, Wii U gamepad'en. Den har en række funktioner. Nintendos Wii U gamepad er fjernbetjening, en controller til at spille med, en ekstra 6,2" stor brøringsfølsom skærm til at styre det aktuelle spil og en håndholdt konsol hvor man kan trække Wii-spillet ned og spille som var det en Nintendo DS.

 Wii U Gamepad

Nintendo har uden tvivl lært meget af fremkomsten af tabletspil fra iPad og Android devices og kombinerer tabletspil med konventionelle måder at styre computerspil på.

 

Skærmen på Wii Gamepad kan bruges til at spille spil og styre konsollen alene på styreenheden selv, også når fjernsynet er slukket.

 

Der er rygter om at Wii U godt kan bruges med to gamepads, men til at starte med er der ingen spil der understøtter flere gamepads da Wii U bruger en stor del af sine ressourcer på at drive gamepad'en.

 

En kuriositet er at man faktisk også kan bruge en Nintendo 3DS som controller til Wii U.

 

Gamle Wii-spil virker også på den nye Wii-konsol 

Wii U er bagudkompatibel med de gamle Wii-spil. Så man kan uden problemer bruge de spil man allerede har på den nye konsol.

 

Derudover kommer der efter sigende mere end 20 nye Wii U titler allerede indenfor de første måneder efter konsollen kommer på markedet i løbet af november 2012. 

 

En af de ting man skal være opmærksom på er at flere af de titler, som er rettet mod store børn og voksne vil være at finde blandt spillene til Wii U. Hvor Wii-konsollen over en bred kam primært var en maskine til social hygge, fysisk udfoldelse og børnespil udvider Wii U spilbasen til også at omfatte actionspil, krigsspil og mere krævende spil i fremtiden.

 

Den bedre grafik med højere opløsning på Wii U kommer altså ikke bare børnene til gode. Der er mange spændende spiltitler på vej, som er rettet mod større børn og voksne. Man kan roligt sige at Wii er blevet voksen med Wii U.

 

Ældre Wii-udstyr er kompatibelt med Wii U 

Wii remotes, balance board og de andre styreenheder som man har fra sin gamle Wii fungerer stadig med Wii U. Derudover kommer der også en ny håndholdt controller, som hedder Wii U Pro Controller. Wii U Pro minder lidt mere om den mere konventionelle controller som man kender fra bl.a. Sony Playstation eller XBOX360.

 

Man kan roligt opgradere fra Wii til Wii U 

Alt tyder på at en opgradering fra Wii til Wii U bliver gnidningsfri og kan gøres uden at man går glip af glæden ved den samling Wii-spil man allerede har. Blot får man et skarpere billede på de gamle spil og muligheden for at spille nye, flotte og udfordrende spil på Wii U.

 

Et af de spil vi venter os meget af i starten er Skylanders Giants til Wii U. Skylanders Giants skulle være flottere på Wii U end på nogen af de andre spillekonsoller på markedet i dag. Derudover bruger det kommende Skylanders-spil Wii U gamepad'ens berøringsfølsomme skærm til at løse puzzles gennem spillet på bedste iPad-vis.

Wii U, Nintendo, konsol, computerspil - Hvordan.dk -