Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Kompabilitetsoversigt for figurer til Skylanders Spyro's adventure, Giants og Swap Force


Med Skylanders Giants og Skylanders Swap Force kommer en række nye figurer. Få en oversigt over de figurer i serie 2 og serie 3, som er kompatible med alle tre spil, og de nye figurer og specialfigurer som ikke er kompatible.

Oversigt over Skylanders-figurers kompabilitet

Skylanders Swap Force er udkommet og det kan efterhånden være lidt af en udfordring at finde rundt i hvilke af de nye Skylanders figurer, der er kompatible med de foregående spil, Skylanders Spyro's Adventure og Skylanders Giants.

 

Basalt set er tommelfingerreglen at de 'Serie 2'-figurer og 'Serie 3'-figurer, som allerede findes i de ældre spil også virker med de spil, mens nytilkomne figurer kun virker i den generation af spil de hører til.

 

Skylanders kompaTIbilitet 

Skylanders

Spyro's Adventure

Skylanders Giants

Skylanders Swap Force

Almindelige figurer      
 Serie 1 standardfigurer Ja Ja Ja
 Nye Serie 2 standardfigurer Nej Ja Ja
 Re-posed Serie 2 figurer Ja Ja Ja
 Re-posed Serie 3 figurer Delvist Ja Ja
 Swap Force figurer Nej Nej  
Specialfigurer      
 Legendary Serie 1 Ja Ja Ja
 Legendary Serie 2 Nej Ja Ja
Lightcore      
 Nye Serie 2 Lightcore Nej Ja Ja
 Re-posed Serie 2 Lightcore Nej Ja Ja
 Serie 3 Lightcore Nej Nej Ja
Giants Nej Ja Ja
Battle Packs Nej Ja Ja
Adventure Packs
     
 Spyro's Adventure Ja Ja Nej
 Swap Force Nej Nej Ja

 

Hvis man vil være helt sikker, kan man se på figurens æske hvilke spil det er kompatibelt med. Det er angivet på indpakningen til Skylanders-figuren om den er kompatibel med Skylanders Spyro's Adventure og Skylanders Giants spillene eller om den kun virker med Skylanders Swap Force.

 

Skylanders' farvekode på figurens base angiver hvilken generation de hører til

Ved at se på figurernes base kan man se hvilket spil figuren er udkommet sammen med.

 

Grøn base: Første generation, Skylanders Spyro's Adventure

Orange base: Anden generation, Skylanders Giants

Blå base: Tredje generation, Skylanders Swap Force

 

Man kan ikke direkte bruge basen til at se hvilke spil figuren er kompatibel med. Alle ældre figurer er kompatible med nyere spil. Til gengæld kan nyere figurer godt være kompatible med de ældre spil. Der er også den lille forskel, at de nyere figurer har flere evner i de nyere spil end den samme figur i en ældre version har.

 

Derfor, hvis man ikke har ret mange figurer, er det ofte en fordel at gå efter en af figurerne fra swap force-generationen med den blå base, som er kompatibel med alle tre spil, frem for at købe den samme figur i en ældre variant. Det kan godt gøre indkøbene til lidt af en udfordring, da nogle af specialversionerne (f.eks. Lightcoreversioner) af de eksisterende figurer ikke nødvendigvis er bagudkompatible med de ældre spil.

 

Skylanders Giants Triple Packs 

I to af de nye triple packs med tre Skylanders figurer vil man finde to Serie 2-figurer som er kompatible med Skylanders Spyro's Adventure og én ny figur som kun er kompatibel med Skylanders Giants-spillet.

 

Skylanders Swap Force Triple Packs

I Swap Force triple packs med tre figurer, bliver det lidt mere kompliceret. Her vil man finde 1 figur som virker med alle tre spil. 1 Figur som virker i Skylanders Giants og Swap Force, og 1 helt ny figur som kun virker i Skylanders Swap Force.

 

Portalen til de gamle og nye Skylanders spil 

Skylanders-spillene bruger en portal, som er en plade hvor på man sætter sine legetøjsfigurer. Når man sætter figuren på portalen så føres figuren ind i spillet.

 

Med Skylanders Giants Booster Pack kunne man nøjes med at købe en pakke som indeholdt spillet og en Giant-figur, hvis man allerede havde en portal fra Skylanders Spyro's Adventure. En undtagelse var dog Skylanders Giants til Wii U som krævede en ny portal for at virke rigtigt.

 

Her adskiller portalen til Swap Force sig. Portalerne fra de tidligere spil kan nemlig ikke bruges til Skylanders Swap Force. Derfor er man nødsaget til at købe en hel starter pack med en ny portal når man anskaffer sig Swap Force spillet.
 

Skylanders-figurer udkommer lidt ad gangen

Ved udgivelsen af Skylanders-spil kommer figurerne på markedet i dryp over tid.

 

Ved launch af Skylanders Giants kunne man i starten for eksempel kun anskaffe sig giganterne Tree Rex (liv), som følger med spillet og de tre andre Skylanders Giants Crusher (jord), Bouncer (teknologi) og Swarm (luft). To af disse findes i specialudgaverne Legendary Bouncer og Granite Crusher.

 

I løbet af en periode over et halvt år udkom så de sidste fire Giants som hedder Eye-Brawl (udød), Ninjini (Magi), Thumpback (vand) og Hot Head (ild).

 

Hot Head dukkede op lige før jul, mens Thumpback og Eye-Brawl dukkede op i internetbutikker i slutningen af januar 2013. Ninjini som var den sidste ud af de 8 Skylander-giganter, kom først på markedet i løbet af forsommeren 2013.

 

Specialversioner

De små figurer kommer i en række varianter og særlige versioner. En variant er de såkaldte Lightcore versioner, som lyser op når de sættes på portalen. Alle Giants er i øvrigt også Lightcore.

 

Der er også en lang række varianter som kun er tilgængelige i bestemte butikker. Typisk har BR/Toys'R'Us monopol på et lille antal specialudgaver af Skylandersfigurerne. Også spilbutikken GameStop, som man finder i nogle indkøbscentre, kan føre specialfigurer, man ikke kan få andre steder.

Spil, Skylanders, Swap Force, Giants, Figurer, Nintendo, Wii, Wii U, Xbox, Playstation, PC - Hvordan.dk -