Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan indberetter man selvangivelse til SKAT med tastselv?


Hos SKAT kan man indberette sin selvangivelse og sin forskudsopgørelse gennem TastSelv Borger.

 

Hvordan får man adgang til TastSelv?

SKATs TastSelv-service får man adgang til enten ved hjælp af Digital Signatur, med en TastSelv-kode eller hvis man er revisor med en autorisationskode.

 

TastSelvkoden har man fået oplyst da TastSelv i sin tid blev oprettet, eller første gang man skal lave sin selvangivelse. Hvis man ikke kan huske sin TastSelv-kode, så kan den genbestilles gennem SKATs hjemmeside. Man skal være opmærksom på at det kan tage noget tid før man har sin nye kode til TastSelv. Derfor er det altid en god idé at indberette selvangivelsen i god tid.

 

Selvangivelse online på nettet med TastSelv

For de allerfleste vil det være ganske nemt at udfylde selvangivelsen på nettet. For almindelige lønmodtagere vil de fleste felter være udfyldt i selvangivelsen i forvejen. De felter som er interessante for de fleste lønmodtagere er felterne om multimedieskat, fradrag for kørsel og fradrag for donationer til velgørende formål.

 

Spørgsmål til selvangivelsen

Hvis man har problemer med at udfylde sin selvangivelse, så kan man ringe til SKAT. De er som regel venlige og behjælpelige med de fleste spørgsmål. Hvis man har en forholdsvist kompliceret økonomi kan det ofte være en god idé, og måske ligefrem en overskudsforretning, at rådføre sig med en revisor om skatteregnskab og selvangivelse. En revisor kan klare selvangivelsen for dig, og kan autoriseres til at få adgang til din skatteangivelse via TastSelv-systemet hos SKAT.

TastSelv, SKAT, selvangivelse - Hvordan.dk -