Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan bliver man forlovet?


Frieri, forlovelsesring og traditioner er alt sammen en del af at blive forlovet i Danmark. Ofte får man en ring når man frier. Forlovelse er en smuk tradition.

Der er som sådan ikke nogen særlige regler for hvordan man gør, når man frier og gerne vil giftes med sin store kærlighed. Nogle par aftaler bare, at de vil giftes, mens det foregår mere romantisk for andre.

 

I nogle familier følger man bestemte traditioner for forlovelse, mens der for manges vedkommende ingen faste holdepunkter er. Det er med andre ord frit, hvordan du vil fri - og om det skal gøres med eller uden ringe.

 

Hvordan bliver man forlovet med ring? Ringforlovet

Den klassiske forlovelse foregår ved at manden sætter sig på knæ foran sin udkårne og frier til hende. Nogle vælger her at give pigen en forlovelsesring. Hvis man bruger en forlovelsesring, siger man at man er ringforlovede. At blive ringforlovet kræver altså en ring og et frieri.

 

Hvordan ser en forlovelsesring ud? 

Det er meget forskelligt hvordan en forlovelsesring ser ud. Nogen vælger at give pigen en ring med en sten i - som oftest en diamant. Forlovelsesringen kan så leve videre som almindelig ring, når man får vielsesringen.

 

Vielsesringe er som regel glatte ringe af guld, hvor kvindens kan være en ren guldring eller en ring med mindre diskrete sten. Der er lidt friere slag, hvad angår forlovelsesringen. Ringen bør dog være elegant.

 

Forlovelsesfest 

Nogle vælger at holde en forlovelsesfest, når de er blevet enige om at blive gift. En fest der fejrer forlovelsen kan være en god anledning til at invitere gode venner og føre de to forlovedes familier sammen. Forlovelsen er jo en erklæring af, at man gerne vil tilbringe livet sammen. Derfor er forlovelse også noget, som ligger familien på sinde. En forlovelsesfest kan være måden at fortælle andre om den store beslutning, man har taget sammen.

 

Tradition for to forlovelsesringe 

En ældre tradtion som man også kan vælge at følge er, at man køber et sæt forlovelsesringe, som senere bliver til vielsesringe. I denne tradition bærer man ofte forlovelsesringene på venstre hånd. Når man så bliver gift lader man forlovelsesringene flytte fra venstre hånd til højre hånd.

 

Nogle vælger også at have et sæt forlovelsesringe i sølv som tegn på forlovelsens status, og køber så nye ringe i guld, hvidguld eller platin til deres bryllup.

 

Er man forlovet selvom man ikke har givet en ring? 

Som udgangspunkt kan man betragte sig som forlovet, hvis man som par har aftalt at man gerne vil giftes - uanset om der har foregået et egentligt klassisk frieri eller ej. Hvordan man bliver gift er der mange svar på. Nogle vælger at blive borgerligt viet og andre vil gerne giftes i kirken.

 

Skal man udfylde nogle papirer, eller melde forlovelsen nogen steder? 

Det har ingen juridisk status at være forlovet. Forlovelsen er blot romantisk at man viser hinanden, at man holder af hinanden, og man signalerer til omverdenen at man har friet, eller er enige om at blive gift. Det er først når man bliver gift, at man bliver et juridisk par.

bryllup, kærlighed, forlovelse, tradition - Hvordan.dk -