Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan finder Google min hjemmeside?


Google, Yahoo, Live kan kun besøge de hjemmesider som de kan finde. Hvordan opdager søgemaskiner en hjemmeside?

Søgermaskiner som f.eks. Google, Live eller Yahoo opdager kun din hjemmeside, hvis den på en eller anden måde bliver gjort tilgængelig for søgemaskinerne.

 

Hvordan tilføjer jeg min hjemmeside til Google eller de andre søgemaskiner? 

Søgermaskiner virker på den måde, at de besøger alle de links på internettet som de har kendskab til. Derfor har alle de store søgemaskiner en service, hvor man kan gøre dem opmærksom på hvilken adresse ens ny hjemmeside har på nettet. Når man laver en hjemmeside, kan du altså efterfølgende indsende den til søgemaskinen. Du kan finde siden hos Google, om hvordan man lægger sin hjemmeside ind på Google, ved at søge på "tilføj hjemmeside til Google" eller "Submit website to Google Index".

 

Indeksering af hjemmesider og websites

Hvad skal man være opmærksom på, når man vil have sin hjemmeside indekseret? En af de vigtige ting er at den samme hjemmeside ikke har flere adresser. Det kan gå ud over din hjemmesides Pagerank eller gøre søgemaskinerne forvirret. Det er en af de basale regler for søgemaskineoptimering. Søgemaskiner vil nemlig helst kun vise én adresse til noget bestemt indhold. Derfor er det en god idé at bestemme sig for en bestemt adresse til sin hjemmeside og så sørge for at alternative adresser til hjemmesiden ikke giver det samme indhold.

 

Google og de andre søgemaskiner finder også selv links 

De allerfleste hjemmesider vil søgemaskinerne selv kunne finde. Hvis bare der er ét link et eller andet sted på internettet til din hjemmeside, så skal søgemaskinernes robotter nok komme forbi på et tidspunkt. Det er altså som regel ikke strengt nødvendigt at indsende sin hjemmesides adresse til Google-søgemaskinen.

 

Hvis undersider på den hjemmeside, man laver har links fra forsiden, så vil søgemaskiner også optage disse sider i deres indeks over hjemmesider.

 

Hvor lang tid går der før man får sin hjemmeside indekseret i Google 

Når Google er blevet klar over, at din hjemmeside vil der typisk gå mellem 3 dage og 3 uger før Googles søgerobot kommer forbi den nye hjemmeside. Nogle af de andre søgemaskiner kan godt være længere eller kortere tid om det. Yahoo er typisk nogenlunde lige så effektiv som Google, mens MSN Live godt kan være væsentligt længere tid om at lave en fuldstændig indeksering af en hjemmeside.

 

Faldgruber for indeksering af hjemmesider - Flash og Javascript 

Hvis du udelukkende bruger Javascript links eller Adobe Flash til din hjemmeside, så gør du det meget svært for søgemaskinerne at optage din side i deres indeks. Nogle af søgemaskinerne kan godt læse noget af indholdet i en Flash-fil, men linkstrukturen i et Flash website er det ikke muligt for søgemaskinerne at indeksere.

 

Derfor, hvis det er vigtigt at man skal kunne findes i søgemaskinerne skal man ikke udelukkende anvende Flash til at bygge sin hjemmeside. Det kræver indgående kendskab til søgemaskineoptimering (SEO) at optimere Flash-sites. Eksperter i søgemaskineoptimering vil altid vælge at bygge hjemmesider primært i HTML, og kun bruge Flash hvor det er allermest nødvendigt for at skabe en lækker brugeroplevelse.

 

Det er svært og nogle gange umuligt at nå højt i søgemaskiner (højt i Googles resultater), hvis man har en hjemmeside som er baseret på Adobe Flash eller hæftig brug af Javascript.

hjemmeside, website, søgemaskine, Google - Hvordan.dk -