Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan skifter man dæk på bilen? Skift bildæk


Dækskift på bil. Et bildæk skal skiftes med specialværktøj. Dæk og fælg på bilen skal kunne modstå et stort tryk under kørsel.

Kort fortalt må man aldrig selv skifte dæk på bilen.

 

Det er både farligt at skifte dæk på bilen, men forkert montering kan også resultere i ulykker på vejen.

 

Hvordan skifter man bildæk? 

Det får man gjort hos et auto-værksted, der har værktøjet til at skifte dæk.

 

Hvorfor må man ikke skifte sine dæk selv? 

Et hjul skal kunne modstå temmelig meget tryk under kørsel, både ved høj fart og i sving. Derfor slutter bildæk og fælg meget tæt sammen.

 

Hvis du har prøvet at skifte dæk på en cykel, ved du at for at krænge et cykeldæk på en cykelfælg er det nødvendigt at bruge et dækjern - og at det kan give nogle grimme klemmelus, hvis dækker hopper på plads, mens man har fingerene i klemme.

 

Med et skift af bildæk er de kræfter mange gange større, og det er ikke klemmelus man får hvis det går galt, men afklemte kropsdele.

 

Særlig viden ved skift af bildæk 

Det kræver fagviden at skifte dæk på bilen. Udover at det er farligt at skifte bildæk selv, er der også en række ting man skal være opmærksom på når man skifter bildæk.

 

Blandt andet er dækkene retningsbestemte, sådan at de griber bedst fat i vejen ved fremadkørsel. Et forkert monteret dæk har ikke ordentligt vejgreb og vil blive hurtigt slidt. Så igen, få en fagmand til at skifte dæk på bilen.

bil, dæk, auto - Hvordan.dk -