Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan vælger man sprog i Google?


Elmer Fjot, Esperanto eller Hacker speak er bare nogle af de sprogmuligheder man har i Googles brugerflade. Man kan også søge på resultater på bestemte sprog eller i bestemte lande.

Det er muligt at vælge at søge på sit eget sprog i Google.

 

Lige ved siden af søgefeltet i Google, er der en lille knap som er mærket med "Preferences" på engelsk, eller "Indstillinger" på dansk.

 

Sprog i brugerfladen på Google

Under "indstillinger" kan man vælge sit brugerflade-sprog. Det vil sige, at links og knapper i Googles brugerflade bliver vist på det sprog man har valgt. Mange vil synes det er behageligt, at Google er på dansk.

 

Indstillinger for søgeresultater

Også Googles søgeresultater kan indstilles til at prioritere resultater fra et bestemt sprogområde. Vælger man dansk, så vil Google vise flere søgeresultater på dansk og fra Danmark. Vælges engelsk vil man få andre søgeresultater, når man søger i Google.

 

Google har lavet en joke med sprogindstillingerne - taler du Elmer Fjotsk eller Esperanto?

Det er muligt at vælge nogle joke-sprog med Google. F.eks. kan man vælge Esperanto i Google, Elmer Fjot-sprog (Elmer Fjotsk) i Google, Esperanto eller endda hacker (såkaldt 1337-sp33k).

 

Ser her hvordan det kan se ud:

 

Google Hacker eller Elmer Fjotsk - vælg selv

 

Hvis man vælger et alternativt sprog, som man ikke forstår i brugerfladen i Google, skal man være opmærksom på at det kan være svært at læse det sprog man gerne vil vælge tilbage til. Så det kan være lidt en udfordring at vælge dansk, når sproget Hacker er valgt.

 

Prøv på eget ansvar at skifte sprog i Google. Sproget Elmer Fjot er meget anbefalet som sprogindstilling i Google.

- Hvordan.dk -