Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan opretter man en e-mail-adresse?


Sådan oprettes en e-mail-adresse. En forklaring om hvad e-mail-adresser er og hvordan man får en e-mail-adresse.

Hvordan får man email-adresse?

De fleste har i dag en e-mailadresse, men ikke alle. Men der kan desuden være fordele ved at have flere end en e-mailadresse.

 

Hvad er en e-mail-adresse?

E-mail er blot en samling af protokoller der sammen definerer nogle standarder for at sende post.  

En e-mail-adresse er en virtuel postadresse. Det er som udgangspunkt meget simpelt sat sammen. navn@hvordan.dk oversættes til: navn "at" firma punktum domæne.

Det sætter nogle naturlige begrænsninger for hvilken e-mail-adresse man kan få, og hvilke man kan flytte med sig hvis man ønsker at skifte udbyder.

 

Hvordan får jeg en email postkasse gennem min internet udbyder?

De fleste internetudbyderetilbyde tilbyder en e-mail-adresse. Der vil typisk være en auto-oprettet mail i forbindelse med dit login og dine kundeoplysninger, men ellers kan du finde det på udbyderes hjemmeside.

 

Hvordan får jeg en mailadresse hos en mail-udbyder?

Det er også muligt at få en mailadresse andre steder. F.eks. hotmail eller gmail, eller de tusinde andre der tilbyder e-mail-adresser. De større udbydere har normalt mulighed for glimrende webmails - dvs. at man kan checke og sende e-mail gennem en browser på internettet fra en hvilken som helst computer.

 

Hvordan får jeg min egen e-mail-adresse?

Du kan også få din egen mailserver. Det er ganske simpelt, og en let løsning er at købe et webhotel. Der følger næsten altid en mailserver med til webhotellet. Via administrationen hos webhotel-udbyderen kan du oprette og administrere dine e-mail-adresser og dine mails.

 

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper ved de 3 løsninger.

 

Hvis du vælger at bruge e-mail-adressen fra din udbyder, er du fastlåst til udbyderen, og mister din e-mail-adresse hvis du skfter fra f.eks. stofanet til TDC. Hvis du vælger en af de større løsninger, risikerer du at der kommer uønskede reklamer og des lige med dine e-mails. Dette er f.eks. tilfældet med hotmail. Og ingen af de 2 første løsninger er særligt personlige.

 

Den sidste løsning er lidt dyrere og kræver lidt mere arbejde, men til gengæld får man en personlig mailadresse og fuld kontrol, og man er ikke afhængig af en udbyder.Man får også mulighed for at lave "Alias", altså flere e-mail-adresser på samme konto, og "forward", altså muligheden for at videresende mails til andre konti.

 

Hvis du vil have en personlig e-mail-adresse kan du bestille et webhotel eller mailhotel ved en udbyder.

 

Sikkerhed

Den sidste faktor der bør nævnes er sikkerhed. Det er ikke uvæsentligt hvor du har din e-mail, da den ofte kan læses af administratoren. Dette er vigtigt at huske hvis man deler e-mail og webhotel med andre.

e-mail-adresse, webhotel, hotmail, gmail - Hvordan.dk -