Hvordan man... hvordan virker... hvordan kan...

Hvordan laver man flødeskum?


Flødeskum er lækkert. Men der er ingen vej uden om kalorierne hvis man vil have rigtigt flødeskum. Fløden bliver nemlig omdannet til flødeskum ved at piske luft ind i fløden. Luften binder sig til fedtet i fløden, og den vokser derved til ca. dobbelt størrelse, alt efter hvor fed fløden er. Fløde med under 30% fedtindhold bliver aldrig til ordentlig fløde.

 

Hvordan pisker jeg fløden til flødeskum?

Det er vigtigt ikke at piske for meget. Pisker man for længe deler fløden sig nemlig i 2 – smør og kernemælk. Men det er samtidigt vigtigt at tænke på hvad man skal bruge flødeskummen til, når man pisker den. Vil man f.eks. lave flødeskum til is eller frugtis, skal flødeskummen som regel kun piskes indtil den kan danne ”toppe” når man løfter piskeriset.

 

Hvis man blot ønsker den almindelige flødeskum er den færdig når man kan vende skålen på hovedet uden at flødeskummen falder ud.

 

Der er mange måder at piske fløden på. Man har ikke altid en håndmikser eller andet køkkengrej ved hånden, og så gælder det om at være kreativ når man vil have sin flødeskum.

 

Her er et par forskellige metoder:

  1. Den lette. Håndmikseren. Husk at bevæge den lidt rundt så det stivner jævnt.
  2. Et piskeris. Det tager ikke så længe før det stivner. De fleste tænker at det er hårdt, men det er det faktisk ikke. Æggehvider er derimod noget længere om at stivne.
  3. Et bæger med låg. Bægeret skal maksimalt være 1/3 – 1/2 fyldt med fløde og ryst fløden til flødeskum.
  4. En af de kraftigere fryseposer med små (rengjorte) ting i. Terninger, glaskugler eller lignende. Bare der ikke er skarpe kanter. Fyld så meget luft i posen som muligt.

Flødeskum med vanilje 

Mange lækre ting kan laves med flødeskum. F.eks. giver det en dejlig smag til fløden, hvis man tilsætter nogle vaniljekorn fra en vaniljestang. Skrab kornene ud af stangen med en ske eller en kniv, og vend vaniljen i den piskede flødeskum.

flødeskum, slik, opskrift, dessert - Hvordan.dk -